21 пациенти с онкологични заболявания преминаха от опустошената от войната

...
21 пациенти с онкологични заболявания преминаха от опустошената от войната
Коментари Харесай

21 пациенти от Газа влязоха в Египет през граничния пункт Керем Шалом


21 пациенти с онкологични болести минаха от опустошената от войната Ивица Газа в Египет през контролно-пропускателния пункт Керем Шалом, заяви медицински източник от египетския град Ел-Ариш

" Те ще бъдат превозени до Обединените арабски емирства за лекуване ", сподели за Агенция Франс Прес източникът, поискал анонимност, защото няма право да приказва пред медиите.

Това е първата евакуация от Газа, откогато граничният пункт Рафах беше затворен при започване на май, когато израелските сили превзеха палестинската страна на терминала.

Преговорите за повторното отваряне на пропускателния пункт Рафах, който е основен канал за помощ и евакуация, неведнъж са се проваляли.

Кайро отхвърля да възобнови интервенциите през пропускателния пункт, до момента в който израелските сили не престават да управляват палестинската страна.

Някои камиони с помощи са били пренасочени към близкия пропускателен пункт Керем Шалом с Израел, само че съгласно филантропични източници среднодневният брой на камионите, влизащи в палестинската територия, е по-малко от 90 дневно.

Организация на обединените нации твърди, че са нужни най-малко 500 камиона на ден, с цел да се задоволят главните потребности на жителите на Газа.

Организация на обединените нации неведнъж е алармирала за филантропичната рецесия в засегнатата от апетит и бомбардирана Газа, където дребното останали лечебни заведения се борят да действат, защото набирането на храна и други артикули от първа нужда става все по-трудно.

По данни на министерството на опазването на здравето на ръководената от Хамас територия минимум 37 765 души са били убити в Газа през повече от осемте месеца на войната. | БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР