Изолация и ограничаване на придвижванията в населени места, затваряне на

...
Изолация и ограничаване на придвижванията в населени места, затваряне на
Коментари Харесай

Какви мерки налага Европа срещу разпространението на COVID-19

Изолация и ограничение на напредванията в обитаеми места, затваряне на учебни заведения, на магазини, даже на граници, неразрешено събиране на доста хора на едно място - това са единствено част от ограниченията, оповестени от редица европейски страни за битка против ковид и за които Франс прес дава информация:

Изолация и ограничение на напредванията

Италия, Испания, Австрия и Чехия взеха прецизни ограничения за ограничение на придвижването на жителите. Те могат да излизат за работа, за приемане на здравни грижи, за извършване на покупки на хранителни артикули.

От през днешния ден на обед локално време французите не могат да излизат от домовете си или да се събират без състоятелен претекст и всяко нарушаване ще бъде глобено. Мярката ще трае минимум 15 дни.

Британското държавно управление изиска от хората със признаци на болест да останат вкъщи за седмица.

Гърция постанова карантина от 14 дни на всички идващи в страната.

В Словакия, Хърватия, Латвия, Естония, Норвегия, а също и в съветската столица Москва всички, които се завръщат от главните огнища на болест в света, би трябвало да се изолират вкъщи. Германия предлага също сходна мярка.

Контролирани или затворени граници

Германия прави инспекции на границите с Франция, Австрия, Швейцария, Дания и Люксембург, като пуска да минават единствено артикули и трансгранични служащи.

Франция разгласи усилване на инспекциите по границата с Германия, без да я затваря.

Чехия, Кипър, Дания, Литва и Словакия затвориха границите си за чужденци (но Словакия приема към този момент поляци).

Русия затвори сухопътните си граници с Норвегия и Полша.

Австрия съвсем затвори сухопътната си граница с Италия.

Вчера вечерта Испания заяви за затваряне на сухопътните си граници за тези, които не са испански жители или пребиваващи в Испания и не са упълномощен дипломатически личен състав. Ще се позволява влизане и по суша на хора с форсмажорни претекстове. Трафикът на артикули ще бъде също позволен.

Пак през вчерашния ден Европейски Съюз разгласи, че европейските входни граници и Шенгенското пространство ще бъдат затворени от през днешния ден на обед за 30 дни.

Затворени учебни заведения

Училищата, университетите и детските градини са затворени в Италия, Полша, Гърция, Ирландия, Чехия, Румъния, Украйна, Словакия, Словения, Литва, Норвегия, Дания, Люксембург, Австрия, България, Турция, Германия, Белгия, Франция, Португалия, Швейцария, Хърватия, Испания и в Москва.

Забранено събиране на едно място

В Италия, Белгия и Кипър всички събирания са неразрешени.

В Австрия събиранията са лимитирани до 5 души, както и в швейцарския кантон Женева. В Чехия те са лимитирани до 30 души.

Събиране на над 100 души на едно място са неразрешени във Франция, Дания, Исландия, Швейцария, Нидерландия, а също и в Румъния и Унгария, само че там това касае закрити места.

Финландия и Швеция не разрешават събиране на над 500 души.

Германия анулира деянията с минимум 1000 души, които не са нужни. Над тази цифра са неразрешени и митингите и събиранията в Полша, Румъния и Португалия.

В Москва не се разрешава събиране на над 50 души на закрито. Митингите навън също са лимитирани.

Магазини

Магазините, които не са за артикули от първа нужда, са затворени в Италия, Франция, Австрия, България, Гърция, Андора, Германия и Испания.

Дискотеките, питейните заведения, кафенетата и заведенията за хранене са затворени в Белгия, както и пъбовете в Ирландия.

Гърция затвори музеите и археологическите си обекти.

Нидерландия и Люксембург разпоредиха затварянето тук-там и на магазини, на които се събират повече хора.

Обществен превоз

Франция разгласи последователно понижаване на превоза на дълги дистанции (автобуси, влакове и самолети).

Германия ще понижи мощно районния железопътен превоз.

В Италия второто летище на Рим - Чампино, беше затворено, а през днешния ден се чака да бъде затворен и един от трите терминала на първото летище на Рим - Фиумичино.

Полша анулира вътрешните полети.

Украйна прекрати въздушните връзки, а Русия ограничи тези с Европейски Съюз.

Австрия краткотрайно прекрати железопътните връзки с Италия. Въздушните връзки на Австрия с Италия, Франция, Испания и Швейцария също са краткотрайно прекъснати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР