Изображение на литературния персонаж Шерлок Холмс с неизменната лула и

...
Изображение на литературния персонаж Шерлок Холмс с неизменната лула и
Коментари Харесай

Пуснаха монета с лика на Шерлок Холмс

Изображение на литературния персонаж Шерлок Холмс с неизменимата лула и присъщата ловджийска шапка на главата му се появи върху монета от 50 пенса, съобщи ТАСС.

Тя е пусната в Обединеното кралство по случай 160-годишнината от рождението на основателя на облика на фамозния детектив, писателя Артър Конан Дойл (1859 - 1930), оповестиха от английския Кралски монетен двор.

Съпровождащият профила на детектива текст със заглавията на книгите, в които той неуморно се бори със злото, е с толкоз дребен шрифт, че за прочитането му е нужна лупата, с която Шерлок Холмс не се разделя.

По думите на дизайнера на монетата Стивън Роу, задачата му била да се упоменат най-популярните завършения на Холмс, само че те се оказали толкоз доста, че се наложило да се понижи шрифтът. "Надявам се, че това ще разбуди детективските качества на тези, които са заинтригувани от монетата ", сподели той.

Според Книгата на върховете Гинес, детективът от романите на Артър Конан Дойл е най-екранизираният книжовен воин.

What's this we spy?! ‍ Celebrate a true giant of crime fiction with the Sherlock Holmes™ 50p. Head to our website to discover the Art of Deduction >> https://t.co/xX4TV7GBNq#SherlockHolmes #50p #Coins pic.twitter.com/3e5zXHvUOL
— The Royal Mint (@RoyalMintUK) 13 май 2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР