Износването на ставите е неизбежно, но процесът може да бъде

...
Износването на ставите е неизбежно, но процесът може да бъде
Коментари Харесай

Вижте кои шест навика тихо съсипват ставите ни

Износването на ставите е неизбежно, само че процесът може да бъде занимателен, в случай че се откажете от някои привички, които смятате за безобидни, настояват ортопеди.
Висящите лакти при работа с компютърната мишка натоварват самите тях, както и китката на дейната ръка. С времето сигурно се появяват болки в тези две стави, които е доста евентуално да прераснат в хронично заболяване.
Спането на несъответствуваща възглавница води до огромни проблеми с гръбначния дирек. Тя би трябвало да подпира компактно извивката на шийния отдел, с цел да не го натоварва по време на сън. В противоположен случай деформацията на прешлените е въпрос на време. Изберете ортопедична възглавница съгласно лобимата си позиция за спане. Ако сте от тези, които доста се въртят, просто вземете универсална.
Мнозина считат, че така наречен американска поза за отмора в офиса или вкъщи (вдигнати на масата крайници, глава отпусната обратно върху дланите) е комфортна и разтоварва от досадното седене. Истината е, че краката си отпочиват, само че доста се натоварва региона на кръста, която не получава постоянна опора.
Ако позицията на монитора на персоналния компютър или на преносимия компютър е прекомерно ниска по отношение на равнището на очите, навеждането на главата става нормална поза. Шийните прешлени стартират да се повреждат, а болките стават непрекъснати. Всичко това може да докара до тежки последици за цялостното положение на човек.
Дами, когато миете пода вкъщи, използвайте парцал с дълга ръкохватка! Забравете за клякане и навеждане, още повече с тежки предмети. В противоположен случай ще имате огромни проблеми с кръста.
Спортуването за здраве е чудесна концепция, само че прекаляването - не! Затова дозирайте деликатно натоварванията, без значение дали става дума за кардио тренировки или работа с тежести. Най-разумно е да се консултирате с професионален инструктор.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР