Износът на пшеница от Украйна и Русия, които съставляват жизненоважна

...
Износът на пшеница от Украйна и Русия, които съставляват жизненоважна
Коментари Харесай

Русия блокира износа на зърно от черноморските пристанища

Износът на пшеница от Украйна и Русия, които с ъставляват жизненоважна част от международните доставки на храни , е блокиран от Русия, която не позволява корабите да изоставен черноморските пристанища , съобщи тази седмица най-големият немски търговец на селскостопански артикули BayWa, представен от Дойче Веле.

" Никакво (зърно) сега не се изнася от пристанищата на Украйна - нищо не напуща страната ", сподели Йорг-Симон Имерц, началник на търговията със зърно в BayWa, пред организация ДПА.

Той добави, че експортната активност от съветска страна е " доста лимитирана " .

Оценката на Имерц беше подкрепена от Панамската морска администрация, която заяви в сряда, че съветският флот пречи на 200-300 кораба да изоставен Черно море - множеството от тях транспортират зърно. Други отчети сочат, че към 100 кораба са блокирани.

Нориел Арауз, админът на органа, сподели, че три кораба под панамски байрак са били подложени на съветски обстрел от началото на нашествието в Украйна. Един от корабите е потопен, а на други два са били нанесени вреди, като няма потърпевши.

Британският вестник Гардиън заяви, че няколко други кораба са били ударени от началото на нашествието на 24 февруари, в това число такива от Бангладеш и Естония, при което е умрял един човек.

Русия стимулира прекъсването експорта с високия риск от мини, които съгласно нея са били сложени от украинските военноморски сили.

Продоволствената сигурност е застрашена

Развитието на събитията повдига въпроси какъв брой зърно ще може да създаде Украйна тази година заради спора. В същото време Русия даде обещание да отвърне на западните наказания, които засегнаха тежко нейната стопанска система.

Предполага се, че ограничението на износа на пшеница и торове е преди всичко в листата на Москва , което може да има спомагателни последствия за международното предложение на храни и за повишението на техните цени.

Русия създава близо 80 милиона метрични тона пшеница годишно и изнася близо 30 милиона тона, до момента в който Украйна изнася към 20 до 25 милиона тона годишно.

Имерц сподели, че целият пазар следи износа от Украйна повече от съветския, защото сега се счита, че той е по-застрашен.

" Пшеницата беше засята през есента и в този момент би трябвало да бъде наторена ", сподели Имерц. " Церевицата даже още не е засята, а в случай че не се засее, несъмнено, няма да има годишна продукция.

Дни след нашествието украинският президент Владимир Зеленски прикани фермерите да стартират сезона на сеитбата както нормално, където е безвредно да го създадат.
 Правителството на Украйна умува по какъв начин да избави реколтата
Правителството на Украйна умува по какъв начин да избави реколтата

Обмисля се проект за поддръжка на сеитбената акция

Междувременно BayWa има вяра, че няма причина да се опасяваме от дефицит на пшеница, защото в Европейски Съюз се създава доста повече пшеница, в сравнение с се употребява.

" Европейски Съюз изнася към 30 милиона метрични тона пшеница годишно , а Германия също е експортьор в естествени години ", сподели Имерц. Но това не се оотнася за всички зърнени култури. " Разчитаме на импорт на царевица ", добави той.

Световните цени на храните се повишиха до рекордно високо равнище през февруари, като доближиха годишно нарастване от 20,7% , съгласно организацията на Организация на обединените нации по храните, до момента в който доста котировки продължиха да се повишават през този месец.

Фючърсите за пшеница в Чикаго се повишиха с към 60% до момента тази година , заплашвайки да покачат цената на главните хранителни артикули като хляба.

Загубата на два огромни експортьора на зърно - Украйна и Русия беше усложнена от новините, че положението на реколтата от пшеница в най-големия производител в света, Китай, може да е " най-лошото в историята " , съгласно министъра на земеделието на страната.

Лошите условия на развъждане в засегнатите от суша елементи на Съединени американски щати наподобява ще понижат в допълнение доставките.

Сърбия забрани износа на пшеница, царевица, брашно и олио от четвъртък , с цел да противодейства на нарастването на цените, до момента в който Унгария забрани целия експорт на зърно предходната седмица.

, че ще усили зърнените си ресурси и може да ограничи износа , до момента в който не извърши плануваните покупки.

Доставките на зърно от Румъния, главен експортьор, също се стегнаха , защото интернационалните купувачи търсят други възможности на доставките от Русия или Украйна, макар че сега няма проекти за ограничение на доставките.

Глобалното произвеждане на зърно също може да намалее , защото производството на торове, които оказват помощ за повишение на добивите, е понижено след покачването на цените на природния газ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР