Износът на петрол от Венецуела падна до 16-годишно дъно през

...
Износът на петрол от Венецуела падна до 16-годишно дъно през
Коментари Харесай

Износът на петрол от Венецуела падна до 16-годишно дъно

Износът на нефт от Венецуела падна до 16-годишно дъно през август заради възходящите опасения на купувачите от допустимо нарушение на американските наказания.

Венецуела се пробва да продаде петрола си, до момента в който Съединените щати не престават да стягат глобите против страната. Дори постоянни клиенти, като Indian Reliance Industries, се въздържат от закупуване на венецуелски първични материали, отбелязва Bloomberg. След като Америка спря да купува нефт от Венецуела, компании от Индия и Китай станаха главните вносители на първични материали, а Съединени американски щати не са купували нефт от Венецуела от 14 седмици.

В началото на август тази година президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа декрет за блокиране на активите на венецуелските управляващи под пълномощия на Съединени американски щати. Централната банка на Венецуела и венецуелската национална петролна компания PDVSA бяха включени в листата със наказания. Действията на Съединени американски щати против Иран и Венецуела доведоха до увеличение на световното търсене на съветски нефт и до растеж на приходите на съветските петролни компании.

Американските наказания против Венецуела са в действие от март 2015 година Тогава президентът Барак Обама ги показа против редица венецуелски чиновници в отговор на експулсирането на американски дипломати от страната. Оттогава глобите неведнъж се уголемяват. Наскоро Съединени американски щати стегнаха редица наказания против Венецуела, в това число против нейните държавни компании. В края на януари 2019 година Съединени американски щати постановиха наказания против венецуелската национална нефтена и газова компания PDVSA.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР