Износът на фармацевтични продукти от България е нараснал с над

...
Износът на фармацевтични продукти от България е нараснал с над
Коментари Харесай

Износът лекарства от България е нараснал с над 30% за 5 години

Износът на фармацевтични артикули от България е повишен с над 30 % за последните 5 години. Това стана ясно от изследване върху фамарцевтичната промишленост в България, извършено от Института за икономическа политика.

То бе показано от Ясен Георгиев, изпълнителен шеф на института: „Българската фармацевтична промишленост е извънредно интернационализирана. Износът надвишава един милиард евро годишно, вносът е милиард и половина. През годините, за които имаме данни, виждаме един забележителен растеж. Този растеж възлиза на над 30 % за интервал от пет години както във връзка с износа, по този начин и във връзка с вноса. Износа, който загатнах, който възлиза на над един милирад евро годишно, съставлява близо 4 % от общия експорт на артикули от България. По този индикатор България се показва по-добре от страни като Румъния, Сърбия и Словакия“.

Проучването демонстрира още, че България е допустима дестинация за привличане на задгранични вложения от фармацевтичния бранш, поради традициите, които страната ни има в промишлеността, както и поради евтината работна ръка.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР