Изневярата невинаги означава липса на любов. Причините, поради които човек

...
Изневярата невинаги означава липса на любов. Причините, поради които човек
Коментари Харесай

Три причини съпругът да изневерява, без да иска развод

Изневярата не всеки път значи липса на обич. Причините, заради които човек изневерява са доста. Когато мъжете мамят съпругите си, съществува сериозен риск за брака. В някои случаи съпрузите поддържат спекулация, само че не се разделят със законните си съпруги. Какви могат да са претекстовете той да не изиска бракоразвод, макар че се среща с друга жена?

1. Все още обича брачната половинка си.
Ако мъжът е тласнат към невярност не заради липса на обич или охладнели усеща, а по други аргументи (финансови, стресови, колегиални, предпочитание за бягство и т. н.), то доста евентуално е той да не желае бракоразвод. Не всяка спекулация води до опустошение на брака и започване на нова връзка. Всичко зависи от аргументите и претекстовете за невярност, доколко тя носи задоволство и дали става въпрос за нова обич или физическа и психическа потребност в даден миг.

2. Страхува се да не нарани брачната половинка си.
Повечето мъже, които попадат в тази категория осъзнават, че в случай че брачната половинка им разкрие изневярата, ще го понесе прекомерно мъчно. Те не желаят да нараняват дамите, с които са споделяли или още споделят живота си. Затова се пробват да прикрият противозаконните си връзки с друга жена.

3. Той не желае да се сблъсква с финансовите усложнения при развода.
Ако няма прелиминарен предбрачен контракт, подялбата на парични средства и парцели е сложен развой. Много мъже се опасяват от това и избират да не желаят бракоразвод, а да поддържат фиктивно брака си, до момента в който имат противозаконни връзки.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР