Изнесоха 560 тона боклук и около 160 кубика дърва от

...
Изнесоха 560 тона боклук и около 160 кубика дърва от
Коментари Харесай

560 тона боклук извадиха от р.Искър

Изнесоха 560 тона отпадък и към 160 кубика дърва от плаващото бунище, което се образува на река Искър до Своге.

Операцията коствала 185 хиляди лв., само че за постоянното разчистване на реката ще би трябвало целево финансиране, съобщи Българска национална телевизия.

Отпадъците ще бъдат депонирани в депото в Костинброд, а дървеният материал в самата община. Остава обаче въпросът по какъв начин ще бъде почиствана реката регулярно.

" Моето мнение е, че има задоволително способени хора, които са в другите институции. Тези хора, тези експерти, би трябвало да помислят дали не е рационално по поречието на реката от столицата насам да има някакви преградителни уреди, с цел да може да се улавя този отпадък, който по този начин или другояче съществува ", разяснява зам.-кметът на Своге Илия Богданов.

За почистването на сметището отговаряше регионалният шеф на София, който носи отговорност и за почистването на реката отвън урбанизираната територия.

" Вчера в 7.30 ч. почистването завърши. Времето в действителност ни сътвори малко неприятности, защото се заледи и беше по-трудно. Иначе щяхме да свършим и по-рано. Искам да кажа, че единствено таксата за депото в Костинброд е над 70 хиляди лв. за този отпадък ", съобщи Илиан Тодоров.

Пари обаче трябват и на регионалната администрация и на общината, с цел да не се стига до положението на река Искър, в което тя беше единствено преди броени дни.

А останалите в този момент 35 хиляди лв. от отпуснатите незабавно от страната пари, ще бъдат върнати в държавния бюджет.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР