Изненадващо за редица потребители, Microsoft започна да тества реклами за

...
Изненадващо за редица потребители, Microsoft започна да тества реклами за
Коментари Харесай

Microsoft тества реклами във File Explorer на Windows 11

Изненадващо за редица консуматори, Microsoft стартира да тества реклами за някои от своите артикули в приложението File Explorer на устройства, работещи с последната версия на Windows 11 Insider build.

Новата " функционалност " на Windows 11 беше открита от консуматор на Windows и Insider MVP, който показа екранна фотография с рекламно уведомление, показано над листата с папки и файлове на File Explorer, файловия управител по дифолт на Windows.

Както е показано на фотографията, Microsoft явно ще употребява такива реклами, с цел да популяризира други артикули свои, да вземем за пример за това по какъв начин да " пишете решително в документи, е-поща и уеб с усъвършенствани оферти за писане от Microsoft Editor ".

Както можете да си визиите, реакцията на множеството консуматори е меко казано неприятна. Някои от тях споделиха, че File Explorer е " едно от най-лошите места за проявление на реклами ", до момента в който други прибавиха, че това е методът, по който би трябвало да се работи, в случай че Microsoft желае " хората да се откажат от Explorer за нещо друго ".

Случката евентуално може да се изясни с това, че Microsoft организира опит, пробвайки се да реши триумфа на такава функционалност, или с това, че компанията я е деактивирала след забележимото неодобрение на потребителите.

Все по-често се случва компанията да включва някакъв тип реклами в операционната сис ситема. Преди две години компанията тества реклами, прокарващи към потреблението на безплатните уеб приложения на Office в лентата с менюта за приложението Wordpad в Windows 10 - акция с сходни митинги на потребителите.

Компанията също по този начин стартира да демонстрира реклами за Microsoft Edge в стартовото меню на Windows 10 всякога, когато потребителите търсеха конкурентен браузър, като ги подканваше да изтеглят новия Microsoft Edge.

Повече може на намерите тук.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР