Изненадващо предложение е направил зам.председателят на ИТН Тошко Йорданов –

...
Изненадващо предложение е направил зам.председателят на ИТН Тошко Йорданов –
Коментари Харесай

СКАНДАЛ! Тошко иска в четвъртък в парламента да влезе актуализацията на бюджета

Изненадващо предложение е направил зам.председателят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов – с писмо до ръководителя на Народното събрание депутатът упорства в четвъртък в програмата на Народното събрание да влезе актуализацията на бюджета, предава Епицентър.

Това е скандално, тъй като без разискване, без мнението на тристранния съвет да се преглежда Законопроект зa изменение на Закона за държавния бюджет на Република България зa 2022 година е неприемливо. Искането на Йорданов е в нарушаване на всички парламентарни правила и процедури, по които се реализира законодателната активност.

Скандално е, и че народен представител внася законопроект за актуализация на бюджета, а не финансов министър! Това просто е несъвместимо с парламентарната процедура.

Ето го целия текст на документа:

До

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА
47-ТО НАРОДНО

СЪБРАНИЕ

Г-Н НИКОЛА МИНЧЕВ

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕДСЕДАТЕЛ,

На съображение чл.47. ал.З от П0ДНС от името иа ПГ на „Има подобен народ“, предлагам да се включи като точка първа зa четвъртък – 2.06.2022 година в идната седмична стратегия на Народното събрание за интервала 1.06 – 3.06 2022 година Законопроект зa изменение на Закона за държавния бюджет на Република България зa 2022 година. № 47-254-01-56/19.05.2022г.

НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ:

Тошко Йорданов
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР