Изненадващо, по неясни и непрозрачни за обществото критерии, Област Варна,

...
Изненадващо, по неясни и непрозрачни за обществото критерии, Област Варна,
Коментари Харесай

Варна изненадващо и непрозрачно влезе в червената Covid зона

Изненадващо, по неразбираеми и непрозрачни за обществото критерии, Област Варна, дружно с още няколко в североизточния клъстер, от два дни са в алената зона или в предпоследния " Етап 3 " от подредба, по която се вземат ограничения за битка с Covid-19.

В средата на януари, когато държавното управление разгласи новия " Национален действен проект за справяне с COVID-19 ", бе ненужно упоменато, че водещ аршин за влизането в действие на съответни антиковид ограничения, ще бъдат заетите интензивни коронавирус кревати.

Общата заболяемост на 100 000 души население към този момент нямаше да бъде главен аршин за въвеждане или анулация на ограничавания, защото „ държанието “ на " Омикрон " е по-различно - по-заразен, само че протича по-леко и минава по-бързо от „ Делта “.

Уви, става известно, че главният аршин, съгласно който ще се вземат антиковд ограничения, надалеч не е заетите интензивни кревати, а е изменен в придвижване и се пази в загадка от обществото.

Това най-малко приказват обстоятелствата.

Защо обаче цялата страна към този момент е в алено остава мистерия. Според оповестения проект на държавното управление това трябваше да се случи едвам при претовареност сред 70% и 80% на интензивните кревати.
Moreto.net насочи публично запитване към Министерството на здравеопазването на какво се дължи разминаването и какви в действителност са критериите, определящи кой клъстер в кой стадий от проекта ще попадне, само че към този момент 10 дни въпросът остава без отговор.

Етап 3 - какви са ограниченията?
Образование: Присъствен образователен развой се реализира за 50 % от паралелките с възпитаници от пети до 12 клас с въведена ежеседмична ротация.

Обекти и действия с публично значение: Въвеждане на ограничавания до 50% в потенциал /работна площ/ и брой лица в обектите и действия, избрани със заповед на министъра, със значение за публичното здраве, въвеждане на работно време до 22 часа, при съблюдаване на метода „ Зелен документ “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР