Изненадите с цените по морето растат. Порциите на храната, намаляват,

...
Изненадите с цените по морето растат. Порциите на храната, намаляват,
Коментари Харесай

На морето! Порциите се смаляват, цените растат

Изненадите с цените по морето порастват. Порциите на храната, понижават, а цените не стопират да се усилват.

" Тази година започнахме сезона със леден май и доста дъждовен юни. Повечето резервации стартират в края на юни - юли, пикът е след 20 юли доникъде на август. В началото на сезона следим много празни хотели ", съобщи специалистът от Института за разбори и оценки в туризма Константин Занков пред Bulgaria ON AIR.
-->
Прогнозите въпреки всичко са за мощен летен сезон, който може да доближи и задмине равнищата от предпандемичната 2019 година По отношение на цените, той посочи, че повишаване има в целия свят, а цените по морето варират и всеки може да избере мястото, което го устройва.

До думите му почивката в Гърция не излиза по-евтина от тази в България. " При all inclusive офертите в България почивката даже излиза по-евтина. Тя е избор главно за фамилии с деца, които възнамеряват разноските си, имат свободата да хапнат когато и да е, за децата да има сладолед, да няма стрес в търсене тук-там за обяд или вечеря ", посочи Занков.

Той добави, че и отмора в студио чартърен отново не излиза по-евтина в Гърция.

" Гърция и Турция са прелестни дестинации, българинът нормално пътува няколко пъти в сезона - няма неприятно човек да опознава разнообразни места. Все по-често хората отскачат за един уикенд в Гърция, по-късно и на отмора в България ", сподели още гостът.

Проблемът, който очерта, е че резервациите са съсредоточени главно в мощния летен сезон и би трябвало да се намерения за целогодишна претовареност на местата за отмора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР