Изненади за управляващите обещават днес протестиращите в 70-тия ден от

...
Изненади за управляващите обещават днес протестиращите в 70-тия ден от
Коментари Харесай

Ден 70: Протестиращите обещават изненади

Изненади за ръководещите дават обещание през днешния ден протестиращите в 70-тия ден от антиправителствените митинги.

Предполага се, че те ще са отдадени на днешното гледане на второ четене на Изборния кодекс. " Ще се опитат да върнат хартиените бюлетини дружно с машините.  Ще се опитат да удължат периода за доставката на машините с още месец и половина, с цел да няма време за доставката им до изборите и по този начин да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини. Така ще могат още веднъж да се опитат да завоюват с измами, с кражба на вота на българите ", предизвести през вчерашния ден един от " Отровното трио " Арман Бабикян.

Днес, още от 7:30 ч. пред Народното събрание жители скандираха срещу готвените промени в Изборния кодекс. Мая Манолова за следващ път изрази опасения, че по този начин написани, поправките ще разрешат изборни операции.

Както " Сега " писа, през вчерашния ден. Идеята им бе от 400-те депутати във великия парламент половината да бъдат избирани по мажоритарната изборна система, а другата половина – по пропорционалната система. При разискването му в парламентарната правна комисия във вторник против концепцията обаче се сплотиха Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и даже сътрудниците на Бойко Борисов в ръководството - „ Обединени патриоти “. От ГЕРБ обаче съумяха да се наложат по другата съществена смяна в Изборния кодекс - машинното гласоподаване. На идващите парламентарни избори гласоподавателите ще могат да гласоподават с хартия или машина - както решат. Но това няма да се отнася за българите зад граница, чийто секции ще останат без устройства. Същото се отнася и за най-малките изборни пунктове - тези с под 300 гласоподаватели.

Вчера протестиращи се събраха за 69-а поредна вечер на площад “Независимост ” с претенции за оставка на държавното управление на Бойко Борисов и на главня прокурор Иван Гешев. Демонстрацията протече умерено и без произшествия. Движението по бул. " Цар Освободител " беше блокирано от площад " Независимост " до кръстовището с ул. " Г.С. Раковски ". Последва блокиране за поредна вечер от страна на протестиращите на Орлов мост, откакто към 21.15 часа от площад " Независимост " потегли нормалното шествие към основното кръстовище. На моста имашe спонтанен рок концерт, макар че огромна част от протестиращите се разотидоха. Малцината останали стояха покрай тротоарите, тъй че да разрешат безпрепядственото прекосяване на коли за спешна помощ и към 23.30 часа и те освободиха основното кръстовище на Орлов мост за обикновено придвижване. Полицейското наличие в региона беше едва видимо.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР