Изненадата в служебния кабинет на президента Радев се нарича проф.

...
Изненадата в служебния кабинет на президента Радев се нарича проф.
Коментари Харесай

Изненадата на служебния кабинет- Янаки Стоилов

Изненадата в служебния кабинет на президента Радев се назовава проф. Янаки Стоилов. Той ще заеме поста министър на правораздаването, заяви Епицентър.

Късно довечера, откакто Радев се е обърнал към управлението на партията за неговата номинация, Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия е дало единодушието си един от водещите адвокати на левицата да попълнии състава на второто служебно държавно управление на президента. А на следващия ден кандидатурата на Стоилов ще бъде утвърдена на автограф от членовете на Националния съвет на Българска социалистическа партия, каквато е партийната процедура.

Проф. Янаки Стоилов ще е единственият представител на Българска социалистическа партия в служебния кабинет. Деница Златева и Весела Лечева, за които се говореше в последните дни, са проиграли своя късмет, тъй като са дали единодушието си да станат министри преди имената им да бъдат утвърдени от управлението на партията.

Столичната мълва спрягаше за поста правосъден министър съветничката на президента по правни въпроси на президента Иванка Иванова, само че очевидно Радев е решил да заложи на потвърден специалист в лицето на проф. Янаки Стоилов.

Проф. Крум Кацаров, един от най-хубавите ни гастроентеролози, началник на Катедра „ Гастроентерология, чернодробно-панкреатична хирургия и транспантология ” към ВМА ще поеме здравеопаването от проф. Костадин Ангелов. Отказали са се от този пост поканените проф.Дечо Дечев и проф. Коста Костов.

Проф. Велислав Минеков сяда в министерското кресло на културата.  Минеков е неприкрит критик на ръководството на Борисов и безжалостен съперник на Вежди Рашидов.

За министър на образованието единодушие към този момент е дал проф. Николай Денков, началник на Етичната комисия на министерството.

Христо Бозуков, някогашен длъжностен министър в кабинета на Герджиков ще поеме земеделието.

Новият външен министър идва от Дания - посланик Светлан Стоев, дипломат от кариерата, който би трябвало да се завърне в България, с цел да заеме поста.

Още един посланик от кариерата - доскорошният  представител на България в Организация на обединените нации Георги Панайотов е притеглен за боен министър. Бил е шеф на отдела на НАТО в Министерство на външните работи, а през 2010 е изпратен във Вашингтон, с цел да стане зам.-шеф на посолството ни. До през вчерашния ден за този пост се гласеше някогашният боен министър Николай Цонев

Все още не е сигурено  дали Бойко Рашков, някогашен началник на следствието и някогашен народен представител от левицата, ще бъде вътрешен министър. 

Очаква се основният пост начело на финансовото министерство да бъде поверен на Асен Василев, който бе министър на стопанската система, енергетиката и туризма в служебното държавно управление на Марин Райков през 2013 година, назначено от тогавашния президент Росен Плевнелиев.

За обществен министър се спряга името на Гълъб Донев, който заемаше поста и в кабинета на Герджиков. 

А за министър на туризма е гласена доцент Стела Балтова.

Служебният министър-председател ще бъде ген. Стефан Янев

Румен Радев ще разгласи кабинета си във вторник в 13.30.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР