Измийте ръцете си, носете маска и не забравяйте да правите

...
Измийте ръцете си, носете маска и не забравяйте да правите
Коментари Харесай

Вода за уста и паста за зъби убиват COVID-19

Измийте ръцете си, носете маска и не забравяйте да вършиме гаргара с вода за уста.

Лабораторни изследвания демонстрират, че пастите за зъби, съдържащи цинк и водата за уста с цетилпиридиниев хлорид (CPC), обезвреждат вируса, причиняващ COVID-19, с 99,9%.

В лабораторните изследвания пастата за зъби обезврежда 99,9% от вируса след две минути контакт. Водата за уста е с сходна успеваемост след 30 секунди.

Изследванията, приключени през октомври, бяха извършени в партньорство с изследователския институт за публично здраве на Медицинското учебно заведение в Ню Джърси (NJMS) и Регионалните лаборатории по биобезопасност.

Вирусът се популяризира посредством дихателни капчици или дребни частици, създадени, когато инфектиран човек кашля, киха, пее, приказва или диша, съгласно Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати.

" Резултатите демонстрират, че някои пасти за зъби и води за уста могат да оказват помощ за понижаване на разпространяването на SARS-CoV-2 посредством краткотрайно понижаване на количеството на вируса в устата ", се споделя в обявата.

Резултатите са потвърдени в клинични изследвания, включващи 260 пациенти с COVID-19, употребяващи паста за зъби и вода за уста.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР