“Изминалата нощ беше брутална”.Това обяви украинският президент Володимир Зеленски в

...
“Изминалата нощ беше брутална”.Това обяви украинският президент Володимир Зеленски в
Коментари Харесай

Зеленски: Русия воюва срещу всичко живо

“Изминалата нощ беше брутална”.

Това разгласи украинският президент Володимир Зеленски в ново видеобръщение към нацията, оповестява SkyNews, представена от

“Изминалата нощ в Украйна беше жестока - още веднъж обстрел, още веднъж бомбардировки на жилищни квартали, на цивилен инфраструктури. Те водят война против всички. Те водят война против всичко живо - против детските градини, против домове и даже линейки”, твърди той.

Зеленски отхвърли появилата се по-рано информация, че съветска делегация е пристигнала в Беларус за договаряния с украинците. „ Преговори в Минск можеха да бъдат вероятни, в случай че Русия не беше атакувала страната ни от беларуска територия. Минск е място, което ние не сме избирали. И най-много: не и вие, а го е избрало управлението на Русия. Точно преди 4 дни от беларуска територия излетяха крилати ракети, самолети, вертолети и техника и удариха нашия живот, нашите домове”.

Той обаче акцентира, че Киев остава отворен за договаряния, само че на друга локация - Варшава, Братислава, Будапеща, Истанбул, Баку. „ В страна, от чиято територия не летят ракети. Само там договарянията могат да бъдат почтени и могат фактически да сложат завършек на войната”, уточни украинският държавен глава.

Украйна основава задграничен легион за доброволци от чужбина, сподели още Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция. "Това ще бъде основно доказателство за вашата поддръжка за страната ни ", посочи Зеленски. Информацията за основаването на задграничния легион бе предадена и от украинската осведомителна организация УКРИНФОРМ, която се базира на канцеларията на Зеленски.

"На украинците им стига мъжеството, с цел да пазят родината си, да пазят Европа и полезностите на цивилизацията, само че това не е просто навлизане на Русия в Украйна, това е начало на война срещу Европа, срещу единството на Европа, срещу главните права на индивида в Европа, срещу всички правила на взаимно битие на континента ", се споделя в послание на украинския президент във връзка основаването на задграничния легион, представено от УКРИНФОРМ.

Президентът Зеленски се обърна към всички жители на непознати страни, които са другари на Украйна: "всички, които желаят да се причислят към отбраната на сигурността в Европа и света, могат да дойдат и да се борят един до друг със завоевателите на 21 век ", се споделя в президентското послание.

"В тази връзка, на всички чужденци, които желаят да се причислят към съпротивата против съветските окупатори и към отбраната на международната сигурност, управлението на Украйна предлага да дойдат и да попълнят редовете на Силите за териториална защита. От чужденците ще бъде образувано настрана поделение - Международен легион за териториална защита на Украйна. За записване в Международния легион и за всички елементи се обръщайте към военните аташета към посолствата на Украйна в страните си ", се показва в обръщението.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР