Изминалата 2018 година бе твърде странна за Google по отношение

...
Изминалата 2018 година бе твърде странна за Google по отношение
Коментари Харесай

Към днешен ден Google плаща повече глоби отколкото данъци

Изминалата 2018 година бе прекомерно странна за Гугъл във връзка с разноските. Интернет колосът е платил повече санкции на Евросъюза, в сравнение с налози в Съединени американски щати . Това се вижда от годишния финансов доклад на холдинга Alphabet, в който главен сектор е Гугъл.

Според доклада, през четвъртото тримесечие на предходната година приходът на компанията е повишен с 22% и е достигнал $39,28 милиарда. Годишният растеж на прихода е 23% или $136,8 милиарда.

В своя финансов доклад Гугъл е отделил в доклада подточка с име „Глоби от Европейската комисия“. Те са нарастнали от $2,7 милиарда през 2017 година на $5,1 милиарда през 2018 година. И още, през първото тримесечие на тази година интернет колосът би трябвало да заплати 50 милиона евро на френския регулатор CNIL.

Данъците, които Гугъл е платил през 2018 година общо $4,2 милиарда. Това са към 12% от целия приход на компанията.

Чистата облага за миналата една година се е нараснала със сериозните 143% – от $12,67 милиарда до $30,74 милиарда. Главната причина за този растеж е понижената сума на налозите – от $14,5 милиарда на $4,2 милиарда. Причината очевидно са санкциите в разходната част и прехвърлянето на капитала.

Основният пазар на Гугъл си остава Съединени американски щати, където се генерират 47% от приходите. На второ място е европейският район с 31,4%. Гугъл е главната компания на холдинга Alphabet. Целият приход на Alphabet, като се изключи $595 милиона идва от Гугъл.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР