Изминаха три месеца, откакто руските сили започнаха настъпление в Донецка

...
Изминаха три месеца, откакто руските сили започнаха настъпление в Донецка
Коментари Харесай

Руската офанзива се проваля

Изминаха три месеца, откогато съветските сили започнаха нахлуване в Донецка и Харковска област, в която са завладяли нищожно количество територия с цената хиляди починали бойци и загубата на повече от 400 единици военна техника.

Това твърди военният анализатор на немския вестник " Билд " Юлиан Рьопке в публикация със заглавие " Хиляди бойци починаха при неуспеха на зимната атака на Путин ". Той показва, че руснаците са далеч от постигането на главните си цели - завладяването на Купянск в Харковска област и Авдеевка в Донецка област.

Северно от Авдеевка съветските бойци са блокирани край дребното село Петровское, където Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) държат линията благодарение на дронове камикадзе и бронетранспортьори Bradley. В този сектор на фронта няма огромни промени от няколко месеца насам, тъй че руснаците към момента не са съумели да обкръжат Авдеевка.

Ukrainians destroyed another piece of valuable Russian military equipment near Donetsk`s Avdiivka, the TOS-1A thermobaric multiple rocket launcher

The Avdiivka area remains one of the hottest spots on the front.
 via
— Euromaidan Press (@EuromaidanPress)

Северно от Купянск, контролът над който украинските войски си върнаха по време на светкавичната контраатака от септември 2022 година, съветската войска е блокирана край Синковка. Танкови роти на съветските въоръжени сили една след друга се натъкват на минни полета, губейки техника. Руснаците в този сектор на фронта се бият най-вече с касетъчни муниции и гранати, пускани от дронове.

A Russian column comes under fire from cluster munitions. Kupyansk direction.
— NOELREPORTS (@NOELreports)

Остава открит въпросът какъв брой дълго ВСУ ще могат да сдържат настъплението на съветската войска и дали ще разполагат с задоволително муниции за тази цел.

Що се отнася до Русия обаче, тя ще би трябвало още веднъж да събере запаси, преди още веднъж да премине в нахлуване, твърди Рьопке.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР