Изминаха близо два месеца, откакто организаторите на Уимбълдън взеха решението,

...
Изминаха близо два месеца, откакто организаторите на Уимбълдън взеха решението,
Коментари Харесай

Надал за отстраняването на играчите от Русия и Беларус: Решението беше справедливо

Изминаха близо два месеца, откогато уредниците на Уимбълдън взеха решението, че до присъединяване в най-стария шампионат от Големия Шлем няма да бъдат позволени представители на Русия и Беларус. Последва голям отзив с отрицателни реакции ориентирани против мнението на,,All England Club ", като най-сериозната пристигна от страна на ATP и WTA, която гласеше, че участниците в конкуренцията няма да получат точки за международната класация.

По-малко от три седмици преди да бъде обещано началото на третия,,мейджър " за годината своето мнение, по отношение на противоречивото решение на Уимбълдън, даде и двукратният първенец върху,,свещената трева " Рафаел Надал, който преди броени дни триуфмира за рекорден 14-и път на Ролан Гарос, с което към този момент има 22 трофеи от Големия Шлем и води безапелационно на върха по този индикатор. Матадора в изявлението си за CNN показа следното:

,,Преди всичко, светът на тениса е нищо, когато виждаме толкоз доста фамилии и деца да страдат и умират, останалите неща просто нямат никаква стойност. Няма значение, в случай че Уимбълдън подхващат едно или друго деяние, същото се отнася и за ATP. Истинският се крие в това, че хората умират. Множество фамилии страдат. Това е в действителност значимото нещо в тази ситуация, останалото няма значение.

Разбира се, в случай че ме попитате по отношение на решението на Уимбълдън, то от моята скромна позиция имам явен взор над нещата. Разбирам и почитам това, което направиха от шампионата, тъй като съгласно мен е заслужено, тъй като на тях им бива указван напън от държавното управление и те също имат лична позиция. ATP пък също са в правото си, защото пазят своите играчи.

Не е до това дали решението на Уимбълдън е неверно, а това на ATP вярно. Мисля, че и двете позиции са на място, тъй като всеки желае да отбрани ползите си, тъй че аз ги почитам. И нито едното решение не е по-добро от другото, само че в този случай моите сътрудници в Тура, които познавам доста добре като Медведев и много други, те не могат да кажат доста, в случай че би трябвало да сме почтени. Те сигурно нямат и не могат да създадат каквото и да е за прекъсването на войната, просто не се намират в добра позиция. " - приключи рекордьорът по трофеи от Шлема в изказването си във връзка противоречивото решение на Уимбълдън.

" I respect what Wimbledon did. " That was the answer of when I asked him about Wimbledon`s decision to ban Russian and Belarusian players. He also said " it doesn`t matter if Wimbledon does one thing or another thing... the real trauma is that people are dying. "
— Christiane Amanpour (@amanpour)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР