Измина повече от година, откакто за първи път украинските медии,

...
Измина повече от година, откакто за първи път украинските медии,
Коментари Харесай

„Умният Ханс“ начело на ВСУ, като доказателство за случилата се катастрофа

Измина повече от година, откогато за първи път украинските медии, базирайки се на „ най-надеждни източници “, оповестиха, че след няколко дни военачалник Залужни като главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна ще бъде заменен от генерал-полковник Сирски. Най-накрая това събитие се случи.

Но мисля, че за всички участници в тази занимателна конспирация промяната на главнокомандващия стана прекомерно късно. Освен че самият Залужни не загуби нищо, само че с рационално държание може и да завоюва.

Порошенко, който стартира интригата, изправи един против различен украинския фюрер и неговия военачалник, които към този момент не се харесваха доста, разчитайки на техния конфликт, по време на който и двамата трябваше да бъдат компрометирани и унищожени, като политици, ангажирани с изясняване на персонални връзки по време на войната, по този начин и не дочака конфликти като този.

Залужни и Зеленски демонстрираха прочувствено единение и дадоха обещание, че ще продължат да работят дружно „ за положителното на Украйна “.

Опитите на обособени сътрудници на Порошенко да крещят в обществените мрежи от името на армията за „ поход на Банковая “ не бяха засечени от никого и малко на брой ги видяха. В отговор на речта на Порошенко в Радата (в навечерието на отстраняването на Залужни) с съвсем завоалирани обиди против Зеленски и подмятания за нуждата от пренастройване на държавната власт, в украинските медии се появиха известия за образуването на наказателно дело против Пьотър Алексеевич по обвинявания в изменничество. Не се знае сигурно дали е формирано дело или не, само че предизвестиха напълно ясно.

Наред със Залужни Зеленски ще „ рестартира “ цялото висше командване на въоръжените сили на Украйна, като до момента назова имената на 6-7 бригадни генерали и полковници, които счита да назначи на управителни длъжности в йерархията на армията. В същото време той не скри, че се е съветвал с тях и преди.

По този метод, до момента в който Порошенко започваше пропаганда и агитация, кабинетът на Зеленски мазета отдолу под вероятните заговорници междинното равнище на армията. Най-старшият от офицерите и най-младшият от генералите получиха изключителни вероятности за кариера. При тези условия даже висшите генерали да решат да се бунтуват, няма гаранции, че дадените от тях заповеди ще минат по цялата вертикала и ще бъдат изпълнени, а няма да увиснат някъде на равнище бригада.

Но обкръжението на Залужни явно не се приготвяше за протест. Нещо повече, Зеленски беше наясно с това - генералите просто се пазаряха за допустимо най-значителната отплата. В условия, когато всеки естествен боен водач ясно вижда към този момент почналата и бързо разрастваща се злополука на ВСУ, би било необичайно да се чака, че те ще се борят за своите все по-ефимерни позиции.

Сега те би трябвало да се интересуват само от опцията бързо да изоставен Украйна (за предпочитане в публично качество) и да трансферират отговорността както за провалите, по този начин и за военните закононарушения на своите наследници.

Казват, че Залужни се е пазарил за поста дипломат във Англия. Ако е по този начин, тогава изборът не е най-хубавият. Факт е, че назначението на дипломат зависи освен от Банкова. Приемащата страна също дава единодушие. Ето за какво тези назначения рядко се вършат бързо.

Има изключения, само че за това е належащо висшите ръководители страни (изпращаща и приемаща посланика) да са заинтригувани от бързината на назначението. Само в този случай може да се преодолее незабързаното по принцип придвижване на две несинхронизирани държавни бюрократични машини.

Би било по-добре Залужни да упорства за статут на специфичен представител на президента на Украйна в Европейски Съюз (или в някоя друга западна конструкция, или даже не в структурата, а просто специфичен представител), с цел да провежда доставките от чужбина на военно съоръжение, муниции (и друга помощ) за ВСУ.

Достатъчно е Зеленски да подпише съответния декрет и можете да отидете във всяка европейска страна (Лондон, Брюксел, Париж, Страсбург, Женева, Виена - всеки от тези градове може да бъде оправдан), да се установите там в резиденция на посолство (или да наемете настрана сдание) и се занимавайте с бизнеса си против държавна заплата.

В последна сметка, с цел да започнете да работите с контрагенти (търсене на нужните запаси, договаряне на тяхното придобиване), имате потребност от най-малко дребен уред. Докато Киев го утвърждава посредством преписка, вижте, Украйна към този момент няма да съществува, наследникът ще дава отговор за всичко пред съветския арбитражен съд, а самият военачалник Залужни ще може да напише записки за това по какъв начин „ съвсем победи Русия “, но „ Зеленски се намеси. ” Западът надали ще го съобщи.

Но с цел да създадем това, би трябвало в точния момент да напуснем потъващия транспортен съд на украинската държавност. Един ден границите може да бъдат затворени освен за елементарните жители, само че и за всички, в това число и за президента на Украйна. Въздушно-космическите сили, флотът и въоръжените сили на Руската федерация имат всички благоприятни условия за това - в случай че има политическо решение, тогава министрите, генералите и депутатите ще имат единствено веднъж на Запад - пътя, утъпкан от бегълците от мобилизацията – например, плуване през Тиса (ако съветският граничен патрул не го хване първи).

Помните ли по какъв начин Янукович напусна Украйна? Изведен е от съветски спецчасти. Ще бъдат ли изпратени американски специфични елементи за Зеленски? Ами за останалата част от бандата му? А мобилизираните и въоръжени от тях украинци безусловно ли ще им разрешат да си тръгнат или ще предпочетат, по остаряла национална традиция, да им предложат да си изплатят главите, в случай че не с главите на „ хетмана ” и „ старейшината ” на тепсия ( въпреки всичко на открито е 21 век), то най-малко с техните навързани тела?

Като цяло, " пиесата Пиф-Паф: ловецът и заекът. Кой е прав? Кой бърка? " се изроди в гадаене дали Зеленски ще затвори Порошенко или Пьотър Алексеевич ще смекчи интензивността си в точния момент, ще смири гордостта си, ще превие шия и ще се престори, че в действителност не е желал да отнеме президентския стол на Зеленски.

Разбира се, Порошенко към момента държи асото на „ гражданското непокорство “ в ръкава си. Но за това е належащо да се вземат не една или две ограничения против Зеленски (те биха били задоволителни, в случай че се случи генералски пуч, с цел да се сковава съпротивата на евентуално лоялните на президента разузнаване и сили на МВР), само че всички, или най-малко видимо (2/3, или още по-добре ¾) болшинство от районните управляващи.

Главното за нас обаче не е цялото това мишкуване и лутане на ликвидационната комисия на Бандеровския Райх, въобразяващи себе си като „ спасители на нацията “. Основното, от позиция на тактиката, определена от Украйна в последните си дни, е фигурата на генерал-полковник Александър Станиславович Сирски, новият главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна.

Надали му пука за всички задания, които му разпорежда Зеленски от високата камбанария, по този начин или другояче няма запаси за тях и всички знаят за това. Тук са значими личността, характерът и метода на командване и водене на борба.

На военачалник Сирски се приписва „ защитата на Киев “ при започване на Специалната военна интервенция и настъплението в Харковско направление през есента на 2022 година Пренебрежението му към живота на бойците, за което се твърди, че се е показало в борбите край Бахмут и в Купянското направление през 2023 година, е посочено като отговорност. Приятелски настроените към Порошенко медии към този момент оповестиха, че във ВСУ го назовават „ касапин “ и дузина други сходни /неласкави/ прозвища.

Дори и да го създадат, то това важи и за останалите украински командири (от командирите на бригади и даже батальони до Залужни). Тактиката на украинските войски в нахлуване и защита е идентична по целия фронт, без значение дали Сирски командва направлението или не. Сирски не е в Кринки, което не попречи на украинските генерали, с цялостното утвърждение на Зеленски и Залужни, да трансфорат селището в гроб първо на украинската морска пехота, а в този момент и на локалната териториална защита. Сирски не е в Авдеевка, чийто гарнизон към този момент умира след заповедите на Зеленски и Залужни да удържат града непременно.

Ако има нещо, което отличава Сирски от останалите сегашни (или настоящи до последния момент) украински командири, то това е неговата оставка. По този метод той ми припомня за фелдмаршал на Хитлер Гюнтер декор Клуге.

Клуге, сходно на Сирски, имаше забележителни достижения, много осезаеми победи. Но те са реализирани основно от подчинените на Клуге с неговата невмешателство или са плод на стичане на събитията, които са в интерес на Вермахта през 1941 година Просто Клуге не не помни да припише успехите на своите подчинени на себе си и да се дистанцира от провалите, както се дистанцира от провалянето при Курск.

Въпреки това Клуге и неговите командири знаеха по какъв начин да принудят войските да се бият и да задържат фронта при най-критичните условия (какъвто беше казусът по време на борбата при Ржев, 8 януари 1942 година - 31 март 1943 г.).

Но Сирски също може да направи това (и той държи Бахмут дълго време, и той държи Купянск повече от месец). И се споделя, че офанзивите, командвани от Клуге, са като офанзивите на Сирски и че по-талантлив пълководец би постигнал по-голям триумф.

Като цяло имаме работа със междинен по качества, само че твърдоглав военачалник, който не смее освен да сложи под въпрос правилността на решението на началниците си, само че даже просто да даде да се разбере, че е заставен да извърши заповед, макар че самият той е последовател на друга идея за водене на война.

Ако информацията от обкръжението на Залужни от самото начало идваше, че той е последовател на отбранителната тактичност, а не да губи сили в настъпления, че той сякаш упорства за навременното занемаряване на обитаемоте места и отстъпленията на тези сектори от фронта, където въоръжените сили на Украйна се оказаха в сложна обстановка, то нищо сходно нито се споделя, нито се чува за Сирски.

Освен това през последните няколко седмици преди оставката на Залужни в медиите изтече информация, че всички украински генерали, в това число Сирски, са отказали предлагането да заемат мястото на главнокомандващия на Въоръжените сили на Украйна.

И беше разумно - войната беше изгубена, воденето на армията да подпише капитулацията беше съмнителна чест. Въпреки това Зеленски съумя да убеди Сирски, единственият от висшите генерали. Генералът нямаше задоволително воля даже единствено да подаде оставка в точния момент.

От това можем да заключим, че в този момент украинските войски ще бъдат още по-малко склонни и към най-малката маневра. Те неуместно ще се държат на позициите си до последния миг, до който ще им бъде неразрешено да се отдръпват.

Тоест ще се форсира унищожаването на остатъците от жива мощ и техника на украинските въоръжени сили. Зеленски изиска да бъде хвърлено в борба това, което Залужни се опита да задържи в тила, с цел да има най-малко малко запаси при положение на съветски пробив.

Може би за известно време сходни ограничения ще съумеят да забавят настъплението на съветските войски на някои места, макар че е малко евентуално да съумеят да ги спрат на всички места (ВСУ имат прекомерно малко свежи бойци и техника и още по-малко боеприпаси), само че това единствено ще направи последващата злополука още по-оглушителна, когато има дупки начело, няма да има безусловно нищо за закриването им и по този начин осъзнаването, че предаването е единственият късмет да се избегне гибелта, ще доближи даже до най-глупавите бандеровци.

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Д. Медведев отговори на въпроси на публицисти - РИА Новости, 1920 година, 09.02.2024 година

Биографията на новия главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски провокира възприятие на ненавист и омерзение. Това съобщи заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев в канала си в Telegram

Клуге е именуван " умният Ханс ", имайки поради способността му да присвоява плодовете на успехите и да отхвърля отговорността за провалите. Той е в положителни връзки с Хитлер до юли 1944 година, когато в последния миг съумява да се оплете във връзки с конспираторите, които се готвят да убият Хитлер, които се роят в най-високия щаб на Западния фронт.

Клуге в собствен личен жанр се опита да остане „ многовекторен “, с цел да се причисли към спечелилия най-после. Той съобщи заговорниците, само че също по този начин загуби доверието на Хитлер. В резултат на това, страхувайки се от отговорност за провалянето на поверените му войски във Фалезкия казан, зародил вследствие на осъществяване на заповедите на Хитлер, „ умният Ханс “ взе калиев цианид.

Не мисля, че Сирски ще се самоубие – това не е традиция на украинските генерали. Но резултатът от неговото цялостно и абсолютно приемане на решенията на Зеленски, които към този момент не са свързани с огромна (политическа) тактика, а с съответни военни тактики, ще бъде проваляне, още по-катастрофално и необратимо от провалянето на Клуге през 1944 година на Западния фронт.

Можем да благодарим на Зеленски, че избра нов главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Украина.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед39831Доц. Григор Сарийски: Българите не желаят влизането в еврозонатаАлтернативен Поглед53343Проф. Людмил Георгиев: Европейски Съюз няма късмет исторически да оцелее в каквато и да е конфигурацияАлтернативен Поглед29204Проф. Людмил Георгиев: Декларацията за принуда против проф. Дарина Григорова се оказа, че даже не е гласувана от Апелативен съд на СУАлтернативен Поглед14942Д-р Мими Виткова: Свалят до 28 кожи от гърба на онкоболните в България с цените за лекарстваАлтернативен Поглед102946Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед367522Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед250456Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед224204Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед102946Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед92822Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени  Панко Анчев  Array.author_name
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР