Измененията на климата са сериозна заплаха за глобалното здравеопазване. Последствията

...
Измененията на климата са сериозна заплаха за глобалното здравеопазване. Последствията
Коментари Харесай

Икономическите щети от замърсяването на въздуха надхвърлят 5 трлн. долара годишно

Измененията на климата са сериозна опасност за световното опазване на здравето. Последствията водят годишно до гибелта на стотици хиляди, в случай че не и милиони хора. Измененията в климата са в основата и на разнообразни болести, рискови климатични феномени, такива като горещините, сушата и наводненията, утежняването на качеството на въздуха и храните, се споделя в нов отчет на Световната здравна организация (СЗО), показан на конференцията за климата, която се организира в Катовице, написа деловото издание 3e-news.net.

Авторите на отчета считат, че за постигането на задачите, заложени в Парижкото съглашение би помогнало преди всичко подобряването на качеството на въздуха, който дишаме. Само от използването на тази мярка към 2050 година би могло да се предотврати гибелта на към един милион души годишно и да се икономисат обилни средства. Това е единствено едно от преимуществата, за които ще допринесат напъните за битка с промените на климата.

Ежегодно в света поради замърсяването на въздуха прибързано умират към 7 милиона души. Икономическите вреди надвишават 5 трилиона $ годишно.

В 15-те страни, на които се падат най-високите равнища на излъчванията от парникови газове, следствията от нечистият въздух се трансформира в загуба от 4 % от Брутният вътрешен продукт за системата на опазване на здравето. За да се изпълнят дилемите на Парижкото съглашение е задоволително в това време да се отдели единствено 1 % от Брутният вътрешен продукт.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР