Изменението на климата подтиква все повече хора да се преселват

...
Изменението на климата подтиква все повече хора да се преселват
Коментари Харесай

Frontex: Увеличава се броят на мигрантите, влизащи в ЕС

Изменението на климата подтиква от ден на ден хора да се преселват в Европейския съюз, а граничната организация на Европейски Съюз Frontex предизвести, че това може да докара до рекорден брой лица, които влизат нелегално в блока.

През предходната година Frontex е документирала 330 000 противозаконни влизания по всички направления, което е най-големият брой от 2016 година насам, и вследствие на това реториката против миграцията се е засилила в страните от Европейски Съюз, в това число Дания, Нидерландия и Австрия, оповестяват от БГНЕС.

Пристигането на минимум 1 милион бежанци в Европа през 2015 година, множеството от които бягаха от войната в Сирия, накара Европейски Съюз да ускори наредбите за даване на леговище и да отбрани външните си граници.

Досега през тази година Frontex заяви, че броят на хората, които се пробват да доближат европейските крайбрежия от Северна Африка по направления, водещи към Италия, се е нараснал с 292% сред януари и април в съпоставяне със същия интервал през 2022 година, достигайки 42 200 души.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР