Измама от името на „Български пощи“ брули сметките на пловдивчани.

...
Измама от името на „Български пощи“ брули сметките на пловдивчани.
Коментари Харесай

Внимание! Измама от името на Български пощи скуби по 4 лв. за измислена пратка

Измама от името на „Български пощи“ брули сметките на пловдивчани. В сигнал до „Марица“ 26-годишният Запрян, който е от града под тепетата, описа, че се е хванал на въдицата. Причината – постоянно поръчвал всякакви неща и надлежно постоянно получавал колета. Така не се усъмнил и за момент.

Запрян получил известие на мейла си от името на „Български пощи“. В него се споделя, че пратката му, поръчана от чужбина, е пристигнала, само че е била арестувана на митницата. Обяснява се, че би трябвало да заплати такса от 4 лева (мито за получения пакет), с цел да се освободи и да му бъде доставена до съответния комфортен за него пощенски клон. Ако не го направи, то пратката ще се върне към подателя.

„Почти всекидневно поръчвам от Ali Express, защото е доста по-евтино. Често ми се случва и пратката да бъде арестувана, доставката да се бави и да си разправии с пощите, само че в последна сметка всичко е наред. Сега, получавайки този мейл си споделих „Пак ли?“. Досега не съм получавал мейл, а позвъняване, само че си споделих, че несъмнено са се модернизирали. Щракнах на линк в писмото, отвори ми се нов прозорец, вкарах данните, което не е за първи път като изискана информация, и 4 лева се изпариха от сметката. После ревизирах всичките си поръчки и открих, че последната, за която мислих е заплащам, даже още не е изпратена. Хитра машинация. Дано няма доста ужилени“, описа пловдивчанинът.

Естествено става въпрос за фишинг машинация, която напряко разцъфтя по време на пандемията и онлайн шопинга. Целта е достъпа до персонални данни, до персоналния компютър и банкови сметки. Неведнъж и от „Български пощи“ предизвестиха за подобен вид машинация, само че към момента има хора, които се хващат на номера. Специалистите поучават сходни писма да бъдат пренебрегнати и изстрити, както и да не се кликва на сходни линкове. В краен случай, в случай че това е сторено, да се сменят паролите оптимално бързо и да се сезират органите на реда.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР