Излязоха нови данни за делото Барселонагейт. Мониторинговата група към комисията

...
Излязоха нови данни за делото Барселонагейт. Мониторинговата група към комисията
Коментари Харесай

Нови данни за Барселонагейт. Какво каза Гешев

Излязоха нови данни за делото " Барселонагейт ". Мониторинговата група към комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент ще разисква довечера резултатите от визитите си в България, Словакия, Словения и Унгария.

Делегацията, която посети България в края на септември, приканва Еврокомисията да затегне мониторинга и одита на еврофондовете.

В отчета се акцентира, че остава проблематично преследването на корупцията по високите етажи на властта. Евродепутатите обръщат внимание, че въпросът с отчетността и наказателната отговорност на основния прокурор остава да бъде решен в подтекста на по-дълбоки правосъдни промени незабавно, щом политическата обстановка го разреши.

От срещите с разнообразни представители на властта са представени думите на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков, че основният прокурор на България счита Министерство на вътрешните работи за отделение на неговата институция. Той е споделил, че политическата взаимозависимост изяснява за какво няма стартирано следствие против някогашния министър председател Бойко Борисов, макар фотосите и записите.

От своя страна основният прокурор Иван Гешев е декларирал, че „ Барселонагейт “ е в досъдебна фаза и затова не може да желае или да дава каквато и да било информация без единодушието на наблюдаващия прокурор. Той е заречен да изпрати спомагателна информация за методологията на следствието на случаите и на така наречен златни кюлчета, в случай че има такава. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР