Изложбата Вярата и морето в нас е първата обща изложба

...
Изложбата Вярата и морето в нас е първата обща изложба
Коментари Харесай

Семейство Вацеви празнува своя 39-годишен семеен живот с изложба

Изложбата " Вярата и морето в нас " е първата обща галерия на Тошко и Галина Вачеви. Интересното е, че фамилията избира този ексцентричен начин  с цел да отпразнува своята Креп женитба. Така се назовава 39-та годишнина на фамилното общуване. Експозицията ще бъде подредена на 15 юли в зала Георги Баев на КЦ " Морско казино " от 19.30 часа. Тя включва 84 икони, изписани от Тошко Вачев и 40 морски пейзажа, аранжирани от брачната половинка му Галина. Сред изображенията на иконите са Иисус Христос Велик Архиерей, Светци, а централният облик е на Богородица. Голяма част от иконите са дърворезба върху 120 годишно дърво, наричано Мише.

 

Това е 12 поредна галерия за иконописецa Тошко Вачев, за брачната половинка му е първа. Това е и неговия подарък към нея. Именно Тошко е повода Галина да стартира да се занимава с изкуство. Той я поддържа и предизвиква в последните пет години в новото и начинание.

 

Животите на брачна половинка и брачната половинка през годините се преплитат един с различен по-плътно, като нишките от креп. Заедно, съпрузите са едно платно, което не се разрушава или разделя. Текстурата на платното е неповторима, няма различен сходен материал, а съпрузите на прага на 40-годишнината към този момент имат своя история. Подобно на тъкачен стан, от доста години фамилията акцентира общото платно от орисите си, като го украсява с самостоятелни модели и орнаменти, които демонстрират всяко събитие в живота им дружно. Крепът е много характерен материал. Той е доста гъст, невероятно е да се счупи ръцете.

" Ние продължаваме да се поддържаме и да откриваме нови гении. Подобно на креп, нашето семейство желае да бъде топло и издръжливо и да дадем на  децата и внуците си образец за обич и съгласие " споделят съпрузите.

 

Тошко Вачев е единственият бургазлия роден в Кулата на фаропазача. Там са живеели неговите баба и дядо. През 1958 година бременната им щерка им отива на посетители. Тогава по-рано от плануваното се ражда Тодор. Творби на Тошко Вачев се намират в частни сбирки в Америка, Ливан, Германия, Испания, Дания. Швеция, Гърция, Сърбия и Украйна.

10% от средствата, при продажбата на иконите и картините ще подкрепят самодейността " Мечта за дете ".

 

Експозицията " Вярата и морето в нас " се осъществя с поддръжката на Община Бургас. По време на откриването ще бъдат спазени всички противоепидемичните ограничения, предписани от Министерството на здравеопазването. В залата ще се позволяват единствено гости с защитни маски.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР