Изложбата в галерия Структура“ Чух трептене на крила през прозореца“,

...
Изложбата в галерия Структура“ Чух трептене на крила през прозореца“,
Коментари Харесай

Пеперуди в изложбата „Чух трептене на крила през прозореца“

Изложбата в изложба „ Структура “ „ Чух вибриране на крила през прозореца “, част от фестивала „ Културама “, събира три модерни художнички София Грънчарова, Марта Джурина и Мария Налбантова в диалози за съня, като метафора на паметта. Разговорите за плана сред трите художнички стартират в обстановка на пандемия и изолираност, които поставят своите отпечатъци върху изложбата.

Основната тематика положението „ Сън “ е интерпретирана през стъклото-избран не инцидентно материал, поради чупливостта му и асоциирането с невъзможността да запомним всичко сънувано.

Трите художнички описват текстове и сънища с гравираните и лакирани стъкла, на които на пръв взор не се разчита нищо. Текстовете и рисунките са там, само че се виждат единствено, когато се загледа човек. В сянката са закодирани части от разказаните сънища, абзаци от съновник и откъснати от подтекста им светлинни рисунки.


Чуйте повече за изложбата в звуковия файл от Ина Кънчева, чиято е поканата към трите финалистки на националната стипендия „ С старания към звездите “ в региона на образните изкуства, и София Грънчарова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР