Изложба от 62 библии и копие на златен кивот показаха

...
Изложба от 62 библии и копие на златен кивот показаха
Коментари Харесай

Сбирка от библии, макет на кивот и Харта представиха на празника на Иванча

Изложба от 62 библии и копие на златен кивот демонстрираха на празника на ореха, тиквата и меда в Иванча. Библия на астронавт, с която той е летял в Космоса от Съединени американски щати и библия на френски офицер от Втората международна война, която е избавила живота му в потопен транспортен съд в Северно море дружно със свитъци от кожа бяха измежду най-атрактивните експонати в експозиця, която бе открита в събота в читалището на селото. Идеята е на кмета на Иванча Димитър Димитров.
 009  010  023  ivancha3  koli
Освен това на първия по рода си събор бе прерязана лентата на Хартата на селото, която се намира на площада,а от другата и страна са написани десетте Божи заповеди. Хартата е от 10 фрази от името на жителите на Иванча, които си дават обещание да са по –добри! В началото на селото пък към този момент има и огромна табела,която споделя,че това е Благословено село.

За тържеството производители от региона бяха изнесли своя продукция. Крупната земеделка Маргарита Захариева дарила 5 тона тикви.Тази година тя е произвела 1000 тона тикви,лук и дини. Меда и орехите бяха от локални поданици и от компании,които се занимават с подобен бизнес в Полски Тръмбеш и Масларево.

Другата атракция на празника бяха ретро коли и ретро мотор с служител на реда манекен. За веселието се погрижи и духовата музика „ Сиромашка наслада ”, която е гордостта на Иванча.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР