Изложба на фотографа Евгени Станимиров беше включена в новия творчески

...
Изложба на фотографа Евгени Станимиров беше включена в новия творчески
Коментари Харесай

Русенски фотограф с втора изложба в Националната опера в Букурещ

Изложба на фотографа Евгени Станимиров беше включена в новия креативен сезон на Националната опера в Букурещ . Тя е втората му в румънската столица и е във връзка Националния празник на България. В нея са изложени 54 колоритни фотоси на подиуми от 9 постановки, които са в топ-репертоара на Софийската опера и балет.

Зам.-кметът Енчо Енчев , който дойде особено за откриването на изложбата, приветства Станимиров и означи, че тя се организира две седмици преди откриването на Международния фестивал „ Мартенски музикални дни “. В приветственото си слово той съобщи поздравите и високата оценка на кмета на Община Русе Пенчо Милков за креативната активност на русенския фотограф. Припомняме, че през месец август 2021 година той получи статуетка на Паметника на Свободата от Милков за цялостния си принос във фотографията и популяризирането на оперното изкуство.

Станимиров възнамерява да подреди галерия и в Русе в края на май, като получи увещание от зам.-кмета Енчо Енчев, че Община Русе ще спомага интензивно за нейната реализация.

Творчеството на фотографа е познато на съгражданите му от изложбата му в Русенската библиотека „ С фотообектив в оперната зала “ през 2015 година, както и идната – „ Мартенски музикални дни през обектива “ през 2017 година в „ Кафе – библиотека BH ”. Талантливият русенец работи и по концепцията експозиция на фотографии от спектаклите на Букурещката опера да бъде показана в края на тази година в постройката на Софийската опера и балет.

Изложбата на Станимиров в Букурещ може да бъде забелязана до 8 март .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР