Двама високопоставени израелски представители разкритикуваха президента на САЩ Джо Байдън

...
Двама високопоставени израелски представители разкритикуваха президента на САЩ Джо Байдън
Коментари Харесай

Израел е разочарован от заплахата на Байдън да спре доставките на оръжия


Двама високопоставени израелски представители разкритикуваха президента на Съединени американски щати Джо Байдън за опасността му да спре някои оръжейни доставки за Израел, съобщи Агенция Франс Прес.

" Това е мъчно и доста разочароващо изказване, което чуваме от президент, на който сме признателни от началото на войната ", съобщи посланикът на Израел в Организация на обединените нации Гилад Ердан.

Израел подценява интернационалните възражения, като изпраща танкове и организира " целенасочени удари " в източните региони на Рафах.

Израел твърди, че в Рафах се намират последните останали батальони на Хамас, само че градът на границата с Египет е препълнен и с разселени палестински цивилни жители.

" Ако те влязат в Рафах, аз няма да доставя оръжията, които са били употребявани за справяне с градовете ", съобщи Байдън пред Си Ен Ен в най-строгото си предизвестие към Израел от началото на войната.

" Цивилни жители са били убити в Газа вследствие на тези бомби. Това е просто неправилно ", сподели Байдън.

Според Ердан мненията на Байдън ще бъдат изтълкувани от враговете на Израел - Иран, Хамас и Хизбула - като " нещо, което им дава вяра да съумеят ".

" Ако Израел е стеснен да влезе в толкоз значим и централен регион като Рафах, където има хиляди терористи, заложници и водачи на Хамас, по какъв начин тъкмо се чака да реализираме задачите си? Това не е отбранително оръжие. Става въпрос за избрани нападателни бомби. В последна сметка страната Израел ще би трябвало да направи това, което счита, че би трябвало да се направи за сигурността на нейните жители ", акцентира той.

Крайнодесният министър на финансите на Израел Безалел Смотрич съобщи, че неговото държавно управление ще преследва задачите си в Газа макар опасността от страна на Съединени американски щати.

" Ние ще реализираме цялостна победа в тази война макар отдръпването на президента Байдън и оръжейното ембарго. Трябва да продължим войната, до момента в който Хамас не бъде изцяло отстранен и нашите заложници не се върнат вкъщи. Това включва цялостното завземане на Рафах и колкото по-скоро, толкоз по-добре ", разясни той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР