Иван Иванов е магистър по история от Софийски университет. Магистър

...
Иван Иванов е магистър по история от Софийски университет. Магистър
Коментари Харесай

Ще продължим да внасяме разум в парламента

Иван Иванов е магистър по история от Софийски университет. Магистър по право от Великотърновски университет. Доктор по история и лекар на науките по ръководство на осведомителни процеси. Народен представител от 42-то до 49-то Народно заседание на Република България. Министър на земеделието по време на 47-то Народно събрание. Като народен представител е член и заместник-председател на Комисията по европейски въпроси и надзор на европейските фондове и Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред, както и член на Комисията по правни въпроси. Като лидер на листата за народни представители на Българска социалистическа партия за България в Русе, застава компактно зад проблемите на жителите на града и региона с изрично желание да търси пътища за тяхното решение.

Изборите на 9 юни ще дефинират дали можем да дадем подтик на по този начин чаканото премахване на нездравословния модел „ ГЕРБ “ и Сглобката или ще продължим да вървим по пътя на разпада "

- Г-н Иванов, какво съгласно Вас би трябвало да е бъдещото ръководство на страната по-късно, което имахме като модел през последната година - Сглобката, която се саморазпадна от нескончаеми кавги?
- Вярвам, че на страната ни е належащо ръководство, което е рационално и с грижа за хората, което пази публичното богатство и отстоява националните ползи.
Сглобката е модел, който следим по какъв начин цяла година се разраства като нездравословен организъм, прояждащ страната ни в името на присвояване на постове и власт. В момента България и жителите й са изправени пред съдбоносен избор за бъдещото ни развиване. Изборите на 9 юни ще дефинират дали можем да дадем подтик на по този начин чаканото премахване на нездравословния модел „ ГЕРБ “ и Сглобката или ще продължим да вървим по пътя на разпада.
Наблюдаваме също и извънредно притеснителни трендове и неустойчивост и на интернационалната сцена. В момента светът е разлъчен и разтърсван от спорове. Затова фокусът ни тук, в България, би трябвало да бъде върху обединяването в интерес на мира. Неслучайно и нашето обръщение на акцията е „ За почтена България в мирна Европа “.
Трябва да работим, с цел да се понижи експанзията, като в това време се подтиква развиването на обществото като общественост. Трябва да кажем „ Стоп “ и на кражбите, ясно и изрично. Визията на " Българска социалистическа партия за България " имам вяра съответствува с желанията на всеки един от нас, за това изцяло да се усъвършенства благосъстоянието на жителите, да бъде основан социално-солидарен модел за държавно, икономическо, публично и персонално развиване. Не на последно място ние носим отговорност и за отбраната на конституционния ред, с цел да можем да бъдем сигурни и живеем в прогресивна правова страна.
- Какви цели ще отстоявате в бъдещия парламент като народен представител от Българска социалистическа партия и в областите, в които сте експерт?
- Както и до в този момент ще продължа да поддържам плановете и самодейностите, които слагат елементарния български жител във фокуса. Необходимо е да се работи интензивно в посока превъзмогване на по този начин до болежка познатия ни в страната феномен „ работещи небогати “. Въвеждането на необлагаем най-малко е една дребна крачка в тази посока. Работа следва и по обезпечаване на по-високи приходи за всички пенсионери посредством преизчисляване на пенсиите. В срещите си към този момент получавам въпроси по отношение на това и имам вяра с нашето предложение за новия бюджет за 2025 година можем да работим сполучливо и реализираме резултати в тази посока.
Друга област е тази за българското земеделие. По време на 47-ото Народно събрание, когато бях министър на земеделието, непрекъснато работих с всички организации и в отбрана на ползите на българските производители. Знаете, тогава стартира спорът в Украйна, а в същото време започваше плавното възобновяване от следствията от КОВИД рецесията. Българска социалистическа партия изрично застава зад българските земеделци и техните ползи. Ще продължа да работя, дружно с моите сътрудници, в поддръжка на зеленчукопроизводството, овощарството, биоземеделието и отглеждането на животни.
- Представете листата на " Българска социалистическа партия за България " в 19 МИР- Русе. Какви хора са включени в нея?
- Русенската листа за идните предварителни парламентарни избори на 9 юни е формирана както от познати лица, социалисти, по този начин и има много млади и нови попълнения в нея. Много се веселя и гордо споделям в срещите си, че при нас са най-младите претенденти от всички листи в страната. Всеки един от тима ни е потвърден експерт в своята област и деен жител в общността. Инженери, финансисти, адвокати, експерти в областта на софтуерните технологии, претендентите в Русе сме обединени и имам вяра русенци ще могат умерено в срещите с нас още повече да схванат какви са мотивациите ни и задачите, които си слагаме за едно по-достойно бъдеще на България.
- Кои са главните проблеми на хората от Русенско, за чието решение ще се борите в 50-ото Народно събрание?
- Няколко са главните въпроси, по които има голяма нужда да се работи поредно и неуморно за Русе на национално равнище. Русенци и локалната власт не са спрели своята битка за чист въздух и тук е ред на страната да се включи с съответни ограничения. Подадени са нужните оферти за изменение на наредбата, която урежда интервала на осредняване измерваните стойности на летливи органични съединения, по този начин, че да могат да бъдат засичани залповите изпускания във въздуха. Също по този начин има предложение от администрацията в града, Русе да бъде избран за зона с ниски излъчвания. Всичко това е в компетенциите на Министерски съвет и министъра на околната среда и водите. Трябва воля и дейна работа, с цел да бъдат направени нужните промени. Русе и жителите го заслужават, тъй като това е прелестен европейски град с богата история и вероятност за още по-силно развиване. От тук следва логичен и другият проблем на дневен ред – пълноправното участие в Шенген. Всекидневно през Русе минава голямо количество тирове. Необходимо е да продължим интензивно разговора с нашите сътрудници в Европа, с цел да може да бъдем пълноправни членове на Шенгенското пространство, което неизбежно ще окаже позитивен резултат и върху трафика в града.
Свързаността на града е също предпочитана тематика. Вече виждаме действителни стъпки за това по какъв начин Европа дефинира крайдунавския град като най-подходящата локация за създаване на трети мост над река Дунав. Това би трябвало да продължи и да бъде осъществено като план. Заедно със сухопътен Шенген и бъдещата автомагистрала Русе – Велико Търново, наша отговорност е да придвижим точно тези сериозни инфраструктурни планове. Чрез тях Русе в действителност ще получи тласъка за цялостно разрастване на капацитета си за развиване.
Не на последно място е и въпросът за националното финансиране, което досега е напълно ориентирано към Южна България. Русе може да се трансформира в Северна столица на България. Местната администрация неуморно работи и сполучливо развива града посредством чудесно готови планове, само че има нужда страната доста по-активно да стартира да подкрепя развиването на този район.
- Защо гласоподавателите би трябвало да гласоподават за претендентите на „ Българска социалистическа партия за България “?
- Българска социалистическа партия е единствената партия, която поредно следва своята политика и съблюдава своите обещания пред гласоподаватели и симпатизанти. Българският жител и русенци, имам вяра, са задоволително рационални и ще поддържат точно тези партии и обединения, които съумяха да запазят своята еднаквост и не се поддадоха на обещания и постове. Благодарение на Българска социалистическа партия пенсиите бяха увеличени, усилиха се заплати на служители на реда, пожарникари, а от 1 юли няма да има нарастване на тока. Ние давахме разсъдъка в Народното събрание. Ще бъдем и в идващия, с цел да задаваме вярната тенденция на развиване на страната ни. Защото няма да влезем в безпринципни обединения.
- Какви са Вашите послания към русенци?
- Нуждаем се от поддръжката на всеки един, тъй като каквито основи заложим в този момент, от тях зависи бъдещото развиване на Русе и района. Листата ни е мощна, всеки един от нас е стимулиран да работи за достойното развиване на България. Обръщам се към всички да излязат и гласоподават за верния избор с номер 24. Това е израз на гражданска отговорност и ангажимент към обществото и неговото бъдеще. Вярвам, че ще реализираме доста положителни резултати, изключително след триумфа по време на локалния избор предходната година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР