Руското правителство взе окончателно решение да отмени временната забрана за

...
Руското правителство взе окончателно решение да отмени временната забрана за
Коментари Харесай

Русия отменя забраната за износ на бензин

Руското държавно управление взе дефинитивно решение да анулира краткотрайната възбрана за експорт на бензин, защото вътрешния пазар е задоволително добре екипиран, заяви " РБК дейли " (RBC Daily), базирайки се на източник, осведомен с решението.

Министерството на енергетиката удостовери информацията, добавя от изданието, представено от Ройтерс.

От 1 март тази година Русия забрани износа на петролни артикули за шест месеца, с цел да се компенсира несъразмерното търсене на горива на вътрешния пазар, както и за стабилизиране на цените.

Ограниченията не засегнаха доставките в границите на Евразийския стопански съюз, както и за конкртени страни, с коитоима предки междуправителствени съглашения за доставка на горива като Монголия, отбелязва Българска телеграфна агенция.

" Временната възбрана за експорт на бензин, която влезе в действие от 1 март, ще бъде анулирана заради насищането на горива на вътрешния пазар и приключването на непланираната поддръжка на рафинериите ", потвърдиха от енергийното министерство.

Решението за прекъсване на възбраната ще бъде оповестено при започване на седмицата, добави РБК.

Рафинериите и птеролните депа натрупаха ресурси горива, позволяващи цялостното покриване на потребностите на вътрешния пазар. Към 15 май те доближават 2,1 млн. тона бензин и 3,4 млн. тона дизел, разяснява енергийното министерство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР