Излизаме за малко от традиционните маршрути, поне що се отнася

...
Излизаме за малко от традиционните маршрути, поне що се отнася
Коментари Харесай

7 от най-любимите ни места на столичната улица „Цар Асен“

Излизаме за малко от обичайните направления, най-малко що се отнася до в София, с цел да преоткрием колорита и атмосферата на ул. „ Цар Асен “. Тя хем е покрай огромната шумотевица на Витошка, хем като че ли е запазила тихото си обаяние. И е подготвена да ни даде всеки ъгъл за фотография, която незабавно да споделим в профила си в обществените мрежи. Започваме разходката си от „ Слънце и луна “, където постоянно можем да си откраднем малко време за кафе и да се изкушим със здравословен сладкиш или просто да се отбием за прясно изпечен самун. Когато търсим хубаво френско вино, пък се отбиваме в La Cave Du Moulin, мястото, което е в непосредствена непосредственост и което е готово да ни придвижи в Бордо, Бургундия, Лоара, Прованс или Шампан единствено с няколко глътки, единствено с няколко бутилки. Истинска, само че уютна съкровищница, в която през уикенда се стопираме за чаша просеко или розе и среща с другарка.


 България даде път на Северна Македония с историческо гласоподаване! 24 юни 2022 | България даде път на Северна Македония! В историческо решение на Народното събрание през днешния ден партиите Продължаваме...
Разхождайки се из тази столична улица, от време на време не виждаме някой от тези цветни и закачливи графити, които покриват стени и фасади. А те постоянно могат да ни ухилен и да създадат деня по-пъстър. Кадърът също.

Рядко се стопираме и до дребните антикварни магазинчета, които крият находки, остарели издания, плочи, а за какво не и същински творби на изкуството. Красивото е на всички места към нас, стига да имаме очи да го забележим, беше споделил някой и няма по какъв начин да не се съгласим с него.



На номер 28 обаче виждаме едно относително ново място в града и то носи името Pappous. Може би още по името се досещате, че става въпрос за нещо свежо, нещо гръцко и с мирис на изстудено узо. Така че в случай че желаете да се придвижите край крайбрежията на някой гръцки плаж или остров, тук са подготвени да ви изненадат с не толкоз типичен, само че пък изцяло достоверни ястия като типичната за о. Корфу пастицио – паста с телешко и домати, или яртолу – гръцки кюфтенца с доматен сос, и няма по какъв начин да минат без типичните гръцки мезета, които, несъмнено, постоянно вървят с едно узо.



Продължаваме нататък към едно от най-любимите ни места в града, където сме споделяли толкоз приятни мигове, а точно. Градината е една от най-красивите и предразполагаща към дълги и безгрижни диалози на чаша вино. Тук селекцията постоянно е забавна, само че пък няма по какъв начин да не си поръчаме и нещо за ядене, тъй като менюто е малко, само че пък всичко е толкоз вкусно.



За край си оставяме място за десерт и се насочваме към ъгъла на „ Цар Асен “ и „ Хан Аспарух “, където навесът в алено и бяло и огромните надписи Café & Patisserie ни носят чувство за Париж, по тази причина просто си взимаме от там един кроасан с масло, тъй като в дребните удоволствия се крие огромното благополучие.

Аутфит: Тениска, пола, кецове, чанта, всичко от



С поддръжката на

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР