Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една

...
Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Да не превръщаме Шенген в разменна монета

Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умеенето с една имитация, произнесена в точния миг да преобърнеш позиция. И да замълчиш, когато всички други се надвикват. Да не трансформираме Шенген в разменна монета за реализиране на къса и съмнителна медийна и политическа популярност. Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев преди началото на постоянното съвещание на Министерския съвет, написа dnes.dir.bg.



По думите му присъединението на България към Шенгенското пространство ще се случи вследствие на работа, включително и законодателна.

" Законопроектите, свързани с промените по Плана за възобновяване и резистентност, готови от служебното държавно управление, чакат своя ред за разискване в пленарна зала. Изслушването ми по тематиката Шенген е ПР фокус, който от неделя вечер се употребява като сламка, за която се хваща удавникът ", добави Донев.

Премиерът сподели още, че във фокуса за работа на Министерския съвет и през днешния ден ще са чуванията на министрите от служебния кабинет и предложенията в интерес на хората на България.

" Днес ще разгледаме план за изменение и допълнение на Закона за ограниченията против изпирането на пари. Министерството на финансите работи настойчиво и по проектозакона за изменение и допълнение на Закона за Българска национална банка, както и измененията по Кодекса за застраховането. Всъщност това е пакетът от законодателни ограничения, които са свързани с подготовката за приемането на България в еврозоната ", изясни Гълъб Донев.

Той напомни, че през вчерашния ден бе подписан меморандум за съгласие с Европейска комисия за производството на евромонети в България. 

" С една дума, ние вършим своята работа, дано и народните представители да свършат своята ", прикани служебният министър-председател. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР