Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една

...
Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умението с една
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Да не превръщаме Шенген в разменна монета за постигане на кратка слава

Изкуството на дипломацията намира най-силен израз в умеенето с една имитация, произнесена в точния миг, да преобърнеш позиция и да замълчиш, когато всички други се надвикват. Да не трансформираме Шенген в разменна монета за реализиране на къса и съмнителна медийна и политическа популярност. Това прикани служебният министър-председател Гълъб Донев при започване на държавното съвещание.

Присъединяването на България към Шенгенското пространство ще се случи вследствие на работа - включително на законодателна работа. Законопроектите, свързани с промените по Плана за възобновяване и резистентност, готови от служебното държавно управление, чакат своя ред за разискване в пленарна зала в програмата за работа на Народното събрание, сподели още той.

Изслужването ми по тематиката за Шенген е PR фокус, който от неделя се употребява като сламка, за която се хваща удавникът, счита Донев. По думите му във фокуса за работа на Министерския съвет и през днешния ден ще са чуванията на министрите от служебното държавно управление и предложенията им за решения в интерес на хората на България.

Служебното държавно управление се чака да разиска решение за предприемане на дейности за социално-икономическа интеграция на признатите на територията на България афганистански жители. Това планува предварителният дневен ред на днешното постоянно седмично държавно съвещание, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Точката е импортирана за разискване от служебния вицепремиер по обществените политики и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров.

Кабинетът ще разиска също план на разпореждане за одобрение на добави прехвърляния по бюджетите на общините за 2022 година, предопределени за финансово застраховане на действия по национални стратегии за развиване на образованието.

В дневния ред на съвещание е включено и решение за разкриване на консулство на България във Федерална република Нигерия, ръководено от почетно нещатно консулско длъжностно лице, със седалище в град Лагос.

Очаквайте подробности
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР