Изкуството като терапия не е ново понятие. За тези емигрантки

...
Изкуството като терапия не е ново понятие. За тези емигрантки
Коментари Харесай

Емигрантки творят, за да се приобщят по-лесно към новия си дом

Изкуството като терапия не е ново разбиране. За тези емигрантки в Австралия обаче, то се оказва и главен метод да се приобщят в новия си дом. Клубът за емигрантки в австралийската столица Канбера оказва помощ на дамите да се приобщят по-лесно към локалната просвета посредством изкуство. Чрез това да творят, те освен се допират до локалната просвета, само че работят върху това да не изгубят корените си.
Беше ми мъчно с детето, да опозная просветителната система и да му оказвам помощ с домашните
Йелинг Хунг

В този клуб за емигрантки в Канбера, дамите обменят опит и си оказват помощ в това по-бързо да свикнат с новата реалност.
Пристигаме тук и е шокиращо, няма нищо общо с мястото, от което пристигам аз. Опитвам се да се приспособя, само че и да не не помня от къде пристигам.
Ивет Джомани

Основателите на клуба описват на участничките за културата и историята на коренното население на Австралия. Жените работят върху обичайни картини с точки и са насърчавани да размишляват върху личния си културен генезис. Чрез по-доброто приобщаване на дамите, локалните считат, че и за техните деца процесът ще премине по-плавно и сполучливо.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР