Изкуственият тен е два пъти по-опасен, отколкото се смяташе досега,

...
Изкуственият тен е два пъти по-опасен, отколкото се смяташе досега,
Коментари Харесай

Солариумите са два пъти по-опасни от обедното слънце

Изкуственият загар е два пъти по-опасен, в сравнение с се смяташе до момента, оповестява проучване, представено от БГНЕС.

Учени от университета в Дънди, Англия изследвали повече от 400 слънчеви кабини на острова и открили, че рискът от развиване на рак на кожата е двойно по-голям след потреблението на солариум, в сравнение с в случай че прекарате същото време под обедното средиземноморско слънце, написа австралийското списание Cleo.

9 от 10 тествани уреда излъчвали UV лъчи над допустимите стандарти във Англия и Европейския съюз, като при доста от тях това лъчение било съвсем двойно над лимита.

Според проф. Хари Мосли, един от създателите на проучването, неспазването на здравните изискавния в бизнеса със слънчеви услуги слага младежите под още по-голям риск, в сравнение с се смяташе до момента. 

Според специалисти от Световната здравна организация солариумите са рискови колкото цигарите, а те от своя страна са измежду най-вредните привички, причиняващи рак, показва БГНЕС. В някои страни се обмисля закон, забраняващ солариума на лица под 18 години. 

 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР