Изкуственият интелект влиза в Windows 10. Това ще стане реалност

...
Изкуственият интелект влиза в Windows 10. Това ще стане реалност
Коментари Харесай

Microsoft анонсира Windows ML

Изкуственият разсъдък влиза в Windows 10. Това ще стане действителност посредством специфична платформа, обявена от Microsoft тази седмица. Windows ML е технология, която ще разреши основаването на приложения, възползващи се от достиженията на американската компания в региона на изкуствения разсъдък. Windows ML ще се появи публично със идващото огромно обновяване за Windows 10, което ще излезе тази пролет.

В същността си, Windows ML съставлява абстракционен пласт, който автоматизирано усъвършенства модела на машинно образование, употребен от приложението за съответния хардуер, като от Microsoft настояват, че технологията може да се приспособява към всякаква машина. Ако графичната карта поддържа DirectX, то тогава Windows ML може да употребява вградените благоприятни условия за оптимизация на представянето на софтуера, с цел да усили скоростта, с която платформата откликва на изпратените към нея поръчки. За по-архаични системи, Windows ML употребява за тази цел централния процесор. Microsoft има намерение също по този начин да обезпечи поддръжка и на чипове с вградени AI функционалности, като компанията към този момент договаря с Intel за близката интеграция на Windows ML с VPU (vision processing unit)процесорите Movidius. Технологията на Intel обезпечава до 100 гигафлопа изчислителна мощност за поддръжката на невронни мрежи.

Автоматичната хардуерна оптимизация ще помогне на разработчиците да вграждат AI благоприятни условия в приложенията си по един по-лесен и удобен метод, уверени са Microsoft, като вместо да вършат промени, съобразявайки се с архитектурата на другите чипове, те просто ще би трябвало да прибавят в продукта си интеграция с новата платформа. Освен това, Windows ML ще разреши местни AI калкулации, вместо в облака.

Нужно е да се означи обаче, че облакът остава фактор в проектите на компанията. Компанията чака разработчиците да употребяват Azure за основаване на модели за своите приложения. Първоначално, Windows ML ще обезпечава поддръжка за невронни мрежи, основани в Azure Machine Learning Workbench, като ще бъде обезпечен и достъп до Azure Custom Vision на един по-късен стадий.

Персоналните компютри не са единствената среда, в която Microsoft счита да наложи Windows ML. Компанията възнамерява да разшири разпространяването ѝ и към работни станции, Hololens и дейта центъра.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР