Изключването от системата SWIFT засяга част от руските банки. Те

...
Изключването от системата SWIFT засяга част от руските банки. Те
Коментари Харесай

Западът изключи Русия от системата SWIFT


Изключването от системата SWIFT визира част от съветските банки. Те няма да могат да вземат участие в международните разплащания и по този начин се блокират съветският импорт и експорт, сподели председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

Съединени американски щати, Франция, Канада, Италия, Англия, Европейската комисия и Германия ужесточиха финансовите наказания по отношение на Русия поради нападението на Украйна. Всички съветски банки, които към този момент бяха глобени от интернационалната общественост, се изключват от интернационалната система за разплащания SWIFT. Ако е належащо, глобите ще обзет и други съветски банки, сподели немският държавен представител Щефен Хебещрайт.

Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен посочи, че посредством изключването от системата SWIFT изолацията на Русия от интернационалната финансова система и от западните стопански системи ще се задълбочи. Работи се за ограничение на опциите на съветския президент Владимир Путин да финансира своята военна машина. Путин ще бъде възпрепятстван да употребява военните си каси. Освен това се орязват финансовите благоприятни условия на съветските олигарси.

Довчера Германия отхвърляше да даде единодушието си за изключването на Русия от SWIFT - мярката, считана за най-тежка форма на стопански протест. Федералното държавно управление промени и позицията си във връзка с оръжейните доставки за Украйна: Германия ще изпрати оптимално бързо на Украйна 1000 противотанкови оръжия, както и 500 ракети " Stinger ".

Германия отхвърляше настояванията на Украйна за доставка на смъртоносни оръжия с основанието, че не желае да изпраща оръжие в зони на бойни дейности. Но в събота вечер федералният канцлер Олаф Шолц съобщи: " Руското нахлуване против Украйна докара до поврат. В тази обстановка е наше обвързване да окажем поддръжка на Украйна в нейната отбрана против инвазионната войска на Владимир Путин ". Украинският президент Володимир Зеленски приветства немското решение. " Продължавайте все по този начин, канцлер Олаф Шолц ", написа той в Туитър.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР