Изключителното зрелище, което ни предложиха отборите на Манчестър Сити и

...
Изключителното зрелище, което ни предложиха отборите на Манчестър Сити и
Коментари Харесай

Имаше ли игра с ръка при гола на Йоренте срещу Сити? Спорът приключи!

Изключителното представление, което ни предложиха тимовете на Манчестър Сити и Тотнъм в Шампионската лига в сряда вечер провокира доста страсти и мнения. Дни след страхотния дуел, който приключи при триумф с 4:3 за домакините, към момента не престават полемиките към противоречивите обстановки в мача, които в последна сметка повлияха и на резултата.

Сити победи Тотнъм, само че все пак отпадна от конкуренцията, откакто загуби първия мач в Лондон с 0:1.

Гол на Фернандо Йоренте бе зачетен след потреблението на системата за видеоповторения, а след потреблението на същата, попадение на Рахийм Стърлинг в продължението на мача бе анулирано поради засада.

Докато ситуацията с нападателя на Сити бе красноречиво след гледането на видеоповторенията, то същото не може да се каже за гола на Йоренте, при който той игра с ръка. Споровете за това към момента не престават, като мнозина имат вяра, че реферът Джунеит Чакър е бил измамен, защото не е имал опцията да изгледа записи от всички камери на стадиона. И това в действителност е по този начин. Системата ВАР не може да употребява всички вероятни камери, които излъчват срещата, а за сметка на това употребяват тъкмо избрани и то доста малцина.

Чакър дълго преглежда ситуацията, а по-късно недоуми, че въобще има някакви разногласия и зачете гола. При едно от повторенията на малкия екран, предаваща директно мача обаче, ясно се вижда, че Йоренте играе с ръка преди топката да се удари в хълбока му и да влезе във вратата. Камерата е ситуирана тъкмо зад вратата и контактът сред топката и ръката на Йоренте се вижда доста ясно. Твърди се обаче, че реферът Джунеит Чакър не е имал опцията да изгледа видео от тази камера и точно там е бил измамен.

Тук изниква въпросът и тълкованието на цялата обстановка, и дали играта с ръка на Йоренте е била умишлена или не. От идващия сезон този въпрос ще отпадне, защото правилото ще бъде променено напълно и всяко допиране на топката с ръка, без значение от нейната позиция, ще бъде отсъждано за нарушаване.

Вижте видеото, на което ясно си проличава, че Фернандо Йоренте играе с ръка в наказателното поле на Манчестър Сити:

The angle the referee DIDN'T see: The ball hits Fernando Llorente's arm as he scores Tottenham’s vital third goal... but the footage wasn't used in the VAR review https://t.co/1B7ssVmmKP pic.twitter.com/hNvxDuq1ae
— MailOnline Sport (@MailSport) April 18, 2019
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР