Изключително важно е да има парламентарно мнозинство, което може да

...
Изключително важно е да има парламентарно мнозинство, което може да
Коментари Харесай

Цонев каза ще има ли мнозинство за мерки

Изключително значимо е да има парламентарно болшинство, което може да носи отговорност за политиките и ограниченията в помощ на бизнеса и хората. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев след срещата с парламентарните партии за обществените политики и за бюджет`2023, проведена от Българска социалистическа партия в Народното събрание.

Дори да няма резултат, би трябвало да има диалог. Нашето мнение е, че болшинство би трябвало да прави и приема бюджета, с цел да поеме отговорността в този миг. На тази среща не говорихме за болшинства, никой от нас няма подобен мандат. Говорихме, в случай че не се стигне до болшинство, по какъв начин да се направи бюджетът, изясни още Йордан Цонев.
-->
Всички си споделиха мнението, само че няма общо решение. Има единодушие да продължат обезщетенията за бизнеса и популацията, въпросът е по какъв начин ще се финансират и в какъв размер, сподели Йордан Цонев.

Не съм оптимист по въпроса дали ще има болшинство, добави той.

Комплицирана е обстановката, да го кажа меко, разяснява Цонев след диалога, в който от страна на Движение за права и свободи участваха още доцент Петър Чобанов и Байрам Байрам.

Лихвите порастват, не могат да се вършат преференциални задължения, като това важи освен за България, само че и за цяла Европа, акцентира Цонев.И съобщи: " Прогнозата за обстановката и в Европа, и у нас е, че тя ще се утежнява ".На въпроса дали партиите са се срещнали някъде в позициите си Йордан Цонев отговори: " Не ".

Утре Движение за права и свободи ще реши коя от кандидатурите за ръководител на Народно събрание да поддържа. Досега за поста са издигнати Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Никола Минчев от " Продължаваме промяната ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР