Изключително оригиналните визии за корици на книги провокират огромния интерес

...
Изключително оригиналните визии за корици на книги провокират огромния интерес
Коментари Харесай

Оригиналните илюстрации на книги от Капка Кънева впечатляват в Столичната библиотека


Изключително истинските визии за корици на книги предизвикат големия интерес към изложбата на Капка Кънева , с която Литературният клуб на Столичната библиотека стартира самодейността „ Книжен дизайнер на месеца “ .

 Стилът на Капка Кънева проличава във всяка творба Снимка: Столична библиотека

Това е естествено продължение на придобилите известност начинания „ Поет на месеца “, „ Разказвач на месеца “, „ Преводач на месеца “ и „ Издателски вечери “, съобщи пред Радио София поетът Петър Чухов:

„ Хората трябваше да чакат на опашка на откриването, с цел да прегледат изложбата. Имаше преподаватели, студенти, сътрудници на Капка Кънева от Художествената академия, създатели. И принтовете на корици от издадени книги, и три нейни светлинни съоръжения са впечатляващи. “

Чухов посочи характерната техника на Капка и че нейните корици незабавно се разпознават. Оформени по този начин, книгите уголемяват смисъла на текстовете и посланията си.

 Петър Чухов

Петър Чухов е съставител на нов алманах със стихове и послания на едни от най-известните български създатели.  „ Думи без карантина. Поезия “  също както и изложбата на Капка Кънева са измежду самодейностите, с които се отбелязва 93-годишнината на Столичната библиотека.

Чуйте какво сподели поетът за изложбата и сборника в диалога на Гергана Пейкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР