ООН с извънредно заседаниеИзраелски танкове достигнаха центъра на град Рафа

...
ООН с извънредно заседаниеИзраелски танкове достигнаха центъра на град Рафа
Коментари Харесай

Израелски танкове-роботи достигнаха центъра на Рафа

ООН с изключително съвещание
Израелски танкове доближиха центъра на град Рафа за първи път. Свидетели настояват, че израелските военни са докарали бронирани машини с дистанционно управление и че няма следи от военнослужещи в тях, съобщи “Ройтерс ”.

Израел не стопира настъплението си макар интернационалното неодобрение от офанзивата в неделя, което провокира пожар в палатков лагер и умъртви минимум 45 цивилни, повече от половината от които деца, дами и възрастни, прибавя организацията. След този удар най-малко още 26 души са убити от израелски удари в Рафа, оповестиха палестински представители.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации разгласи, че ще организира изключително съвещание поради израелската офанзива. “Няма безвредно място в Газа. Този смут би трябвало да спре ”, написа в Х генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Външните министри на Канада и Австралия приканиха за неотложно помирение, до момента в който Саудитска Арабия дефинира случилото се като “клане ”. Критики имаше също от Турция, Египет и Йордания. Според Катар офанзивата ще усложни опитите за реализиране на помирение.

Междувременно Испания, Ирландия и Норвегия във вторник публично признаха Държавата Палестина. Трите страни показаха вяра, че решението им ще форсира постигането на спокойно съглашение за Газа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР