Изключително неприятна ситуация на легендарен наш чмузикален фестивал.Бурен скандал се

...
Изключително неприятна ситуация на легендарен наш чмузикален фестивал.Бурен скандал се
Коментари Харесай

Страшен скандал! Песен взриви легендарен фестивал в Бургас

Изключително неприятна обстановка на именит наш чмузикален фестивал.

Бурен скандал се развихри на сцената на фестивала " Бургас и морето “ и то тъкмо за 50-годишния празник на именитото събитие.Оказа се, че, обратно на регламента, една от песните в конкурсната стратегия е обнародвана още на 22 ноември 2021 година, има видеоклип и 5278 гледания в Youtube. По този метод е нарушен регламентът на състезанието, още преди той да е почнал.
-->
Песента се споделя " Светъл лъч за мен “, изпълнена е от Кристиана Кирилова, музиката и текстът са на Валентина Ценова, аранжиментът е на Красимир Илиев. В Youtube обаче през 2021 година въпросната ария излиза с името " Пробуждане “. Авторите са същите.

Определено песента е доста мощна и осъществяването е доста положително, само че огромният проблем е, че на този фестивал се позволяват единствено осъществявания, които преди този момент не са обнародвани по никакъв метод. И тук става въпрос не просто за някакви дребни сходства на няколко ноти, а на тотално идентични песни с няколко леки промени в текста.

Факт е, че песента " Светъл лъч за мен “ е мощна, факт е, че е добре изпълнена. Факт е, че е обнародвана преди и по правилник няма право. Въпросът е за какво този скандал се разгаря в този момент и дали е единствено да се провокира интерес, или пък някой желае да погоди неприятен номер на Кристиана Кирилова и създателите на хубавата ария, която очевидно би трябвало да бъде извадена от конкуренцията. Факт е, че в Бургас някой нещо не е приключил както би трябвало, написа Факти.бг.

В мненията под песента консуматори на Youtube пишат за " Светъл лъч за мен “: " Хубава е песента, но май ми се коства, че това е срещу регламента “; " Даже съм сигурен, че в случай че се поровя в галерията, може и да я намеря, тъй като не я намирам в Youtube, но май се споделяше " Пробуждане “; " Тази ария е доста остаряла и клипът ѝ беше доста прекрасен, само че не знам в този момент за какво не я откривам в Youtube “; " С мъжа ми я слушахме доста у дома и си я знаем наизуст. Браво, Криси! Прекарана си! “.

Нели Рангелова реагира на тези изявления във Facebook. А по-късно сподели пред " Телеграф “: " Не би трябвало тъкмо към мен да се обърнете, тъй като тази година нямам нищо общо с фестивала.

Получих на месинджър известие от незнаен за мен адресант. Там обаче се споделя, че ария, която е пята преди година, има видеоклип и над 5000 гледания, в този момент е позволена да взе участие със заменено име и малко смяна, в случай че по правилник песните би трябвало да са чисто нови.

Аз нямам доверие някой да го е позволил съзнателно. Двете песни в действителност си наподобяват, те са една и съща. Не желая по никакъв метод да жегвам изпълнителката, тъй като тя няма никаква виновност. За това са отговорни или селекционната комисия, или авторите
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР