Изключително натоварен е трафикът на товарни автомобили на контролно-пропускателните пунктове

...
Изключително натоварен е трафикът на товарни автомобили на контролно-пропускателните пунктове
Коментари Харесай

Огромни опашки от тирове на българо-турската граница

Изключително претрупан е трафикът на товарни коли на контролно-пропускателните пунктове " Капитан Андреево " и " Лесово " на българо-турската граница, оповестиха от Министерство на вътрешните работи в сряда. Движението по вътрешните пътища на страната също е усложнено поради контролните пунктове край регионалните градове, направени поради ограниченията против ковид, както и поради снега и виелиците, предизвикали произшествия и затваряне на прави след навявания.

След разбор на успеваемостта от първите 3 дни на действие на контролно-пропускателните пунктове /КПП/ в регионалните градове и на получените запитвания и рекомендации от жители, както и за попречване на злоупотреби, прецизираме:

Особено тежко е ситуацията на " Капитан Андреево ", където опашката от тирове надвишава 30 километра, само че по отношение на предходния ден колоната е намаляла с 10 км.

Причината за натоварения трафик по границата с Турция е спряното от турска страна на 19 март пропускане на непознати жители с леки коли, микробуси и рейсове, а единствено на турски жители. Български жители се пропущат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница. Турция е въвела ограничаване за водачи на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Засега не е прекратено прекосяването на българските товарни коли, осведомят от Министерство на вътрешните работи.

Трафикът е усложнен от щателните медицински прегледи, които турската страна прави на влизащите водачи поради ковид. Доброволци на БЧК и в сряда ще раздават вода и кроасани на блокираните хиляди водачи. В акцията са се присъединили и от турското консулство с пакети с храна, съобщи БНР.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР