Изключително любопитни са политическите коментари за решението на Министерството на

...
Изключително любопитни са политическите коментари за решението на Министерството на
Коментари Харесай

Ядрено-Магнитски резонанс на задкулисието

Изключително любопитни са политическите мнения за решението на Министерството на финансите на Съединени американски щати да глоби някогашния народен представител от Движение за права и свободи Делян Пеевски, мекерето му Илко Желязков, който сега е заместник-директор на Националното бюро за надзор на СРС (факт, който необичайно за какво се подминава с безмълвие от всички политици и публицисти, които не престават да настояват, че той е някогашен зам.-шеф на организацията за подслушване ДАТО, но въобще не е бил там!) и предприемача Васил Божков.

От мненията на систематичните партии и водачите им излиза, че всички те са чиста вода ненапита, нямат връзка и изобщо не познават Пеевски, и най-много че постоянно са в първата линия на битката с корупцията в България и борбата за разграждане на паралелната страна!

Разбира се, пръв измежду първите в тази битка не е някой различен, а някогашният министър председател Бойко Борисов. Самият той без непотребна невзискателност се разказа като подобен на брифинг в четвъртък (3 юни). От казаното стана ясно, че с помощта на безкомпромисната му позиция против корупцията, Съединени американски щати са стигнали до решението си да заковат Пеевски...

Моите връзки с Пеевски от дълго време съм ги изяснил и те са единствено политически. Нито имаме компании, нито имаме общ бизнес. Така, както Христо Иванов и Йордан Цонев си гукаха, приемете, че и ние по този начин сме ги говорили по тематиката за смесените региони, където постоянно сме помагали с Пеевски, съобщи Борисов.

Как да не му повярва човек! Сигурно ей по този начин, след сладки приказки за смесените региони, Пеевски и компаниите му сколасаха за времето, когато Борисов държеше юздите на страната, да сключат контракти за публични поръчка за към 700 млн. лв.?! 

Позицията на Българска социалистическа партия по въпроса също издава дебелоочието на алената столетница. Без да и мигне окото, Корнелия Нинова прикани следствието да стигне до края и да се " покажат политическите сили, които поддържаха през годините този модел ".

Сериозно?! 

Забрави ли Нинова 2013г., когато кабинетът " Орешарски " и другарите Сергей Станишев и Мая Манолова предложиха Делян Пеевски за началник на ДАНС? Какъв край има поради тя - оргазмът на задкулисието при мократа целувка на другаря Сергей и Лютви Местан на " Орлов мост ", където Пеевски им кумуваше?

Движение за права и свободи обаче удари всички оземи, с декларацията си във връзка новината от Съединени американски щати. Без да ни заглавикват - както Борисов със смесените региони - те непосредствено оповестиха решението като безусловно неприемливо, преднамерено и неотговарящо на духа и смисъла на закона " Магнитски ". И обявиха, че чакат обстоятелства и доказателства за решението Делян Пеевски да бъде глобен.

Ще е любопитно по какъв начин партията, апологет на философията за обръчите от компании, би обяснила с какво решението не дава отговор на смисъла на закона " Магнитски ". И по какъв начин биха написали те този закон? Може би по същия метод, както законотворческия дует на придвижването Йордан Цонев - Делян Пеевски поправи Закона за банковата неплатежоспособност, прочут повече като " Закона КТБ "...

Каквото и да приказват трите систематични партии, с помощта на които българският преход от ден на ден прилича на похода на Мойсей през пустинята, епохата на Пеевски завърши. Лицемерието им обаче подсказва, че въпреки и контузено, задкулисието е живо.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР