Изключителна драма предложи състезанието за Гран при на Италия във

...
Изключителна драма предложи състезанието за Гран при на Италия във
Коментари Харесай

Фаворитите изгледаха отстрани паметен двоен триумф на "Макларън"

Изключителна драма предложи надпреварата за " Гран при " на Италия във Формула 1 на именитата писта " Монца ". Противно на упованията двамата съществени кандидати за международната купа този сезон изобщо не приключиха конкуренцията, а двоен триумф извоюва тим, който не бе печелил старт от 2012 година насам.

Победител стана Даниъл Рикардо с " Макларън ", а втори финишира съотборникът му Ландо Норис. Двамата се възползваха по най-хубавия метод от неразборията, която провокираха в средата на надпреварата водачите в генералното класиране Макс Верстапен и Люис Хамилтън.

В 27-ата от общо 53 обиколки нидерландският ас на " Ред Бул " се засече със международния първенец от " Мерцедес " тъкмо когато той излизаше от бокса след промяна на гуми. Двамата влязоха по едно и също време в завой №1, само че Макс не реши добре траекторията в дребното пространство, оставено му от Люис, гумите на двата болида се закачиха, а този на " алените бикове " подскочи и от бордюра и се качи върху колата на " сребърните стрели ".

Катастрофата извади и двата автомобила от трасето и те затънаха в пясъка в профил, останали закачени един върху различен. За благополучие и двамата водачи останаха невредими макар страховития контакт и излязоха от кокпитите си единствено вбесени от развръзката.

След като колата за сигурност се прибра в бокса, отпред на колоната сензационно се озоваха двата болида на " Макларън ", които удържаха преднината си в борба с втория водач на " Мерцедес " Валтери Ботас. Финландецът се пребори за третата позиция на почетната стълбичка, откакто потегли от последната позиция на стартовата решетка поради заменен мотор.

За Рикардо това е седма победа във Формула 1 и първа от 2018 година за " Гран при " на Монако (всичките му шест предходни триумфа бяха с кола на " Ред Бул " в интервала 2014-2018 г.). Пилот на " Макларън " пък не беше печелил съревнование в най-комерсиалния авто спорт от 2012 година, когато Дженсън Бътън победи за " Гран при " на Бразилия. А последната двойна победа на английския отбор датираше от 2010 година в Канада, където първи и втори станаха Люис Хамилтън и Дженсън Бътън.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР