Изключителен приоритет на “Демократична България е да не се вдигат

...
Изключителен приоритет на “Демократична България е да не се вдигат
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Демократична България няма да вдига данъците

Изключителен приоритет на “Демократична България ” е да не се подвигат налозите, тъй като страната ни има потребност от стопански напредък, който ще пристигна през освобождение на предприемаческата сила и вложения. Това съобщи претендентът за депутат Мартин Димитров от “Демократична България ” в избирателен спор по bTV.

Димитров акцентира на позитивните дейности на обединяването в предходното 47-о Народно заседание и на икономическата стратегия, която е ориентирана към развиване на стопанската система. Той съобщи, че “Демократична България ” изрично няма да покачва налози и осигуровки, а положителните приходи ще дойдат през основаването на условия за бизнес условия за вложения и основаване на работни места с по-висока добавена стойност.
-->
“Благосъстоянието не идва през увеличение на държавните разноски, които подхранват и инфлацията. Високите приходи и по-високият витален стандарт се получава посредством по-добри условия за бизнесмените и привличането на вътрешни и външни вложения ”, сподели той. В същото време добави, че “Демократична България ” е за обезщетения поради високите цени на газа и електрическата енергия.

Мартин Димитров акцентира, че с цел да се възползва България от опциите, които сегашната рецесия основава, би трябвало да бъде първенец измежду съперниците си. Това включва с изключение на участието в НАТО и Европейски Съюз, също влизането в еврозоната, в Шенген и основаването на устойчива правосъдна процедура.

Той напомни, че “Демократична България ” имаше стабилно държание в предходното Народно заседание по дебатите за повдигането на оптималния застрахователен приход, където беше срещу. Също по този начин обединяването съумя да отбрани няколко значими решения за бизнеса, като да вземем за пример повдигането на прага за регистрация по Данък добавена стойност на 100 000 лв. от началото на 2023 година и облекчаването на изискванията за дарения на храни с изтичащ период на валидност.

Икономистът се разгласи против продължаването на “преговорите ” с “Газпром ” по изтичащия контракт за доставки на газ. Той напомни, че един от главните цели на “Демократична България ” в последните години е завършването на газовата връзка с Гърция за приемане на газ от Азербайджан и постигането на диверсификация на доставките.

“ГЕРБ, Българска социалистическа партия и “Възраждане ” желаеха договаряния от “Газпром ” и до каква степен стигнаха? Загубихме 25 дни, в които нищо не се случи. Ние от “Демократична България ” продължаваме да желаеме оставката на служебния енергиен министър, тъй като не се оправи с рецесията с доставките на газ. Изпусна 6 танкера с полутечен газ. “Преговорите ” с “Газпром ” би трябвало да бъдат прекъснати и да се търсят други възможности, каквито има ”, добави Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР