Изключиха Явор Божанков от парламентарната група на БСП за България,

...
Изключиха Явор Божанков от парламентарната група на БСП за България,
Коментари Харесай

Изключиха Явор Божанков от парламентарната група на БСП за България

Изключиха Явор Божанков от парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България ", оповестяват от пресцентъра на партията. Причина за решението на Общото заседание на парламентарната група стана поддръжката на Божанков за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна. Оказа се, че той е дал своя вот със " за "  въпреки решението на Националния съвет на Българска социалистическа партия да се гласоподава " срещу ", което се оказа и причина за изключването му от редиците на Левицата. 

Оттам прибавят, че решението за изключването на депутата от редиците на парламентарната група е взето единомислещо от Общото заседание след чуване на Божанков. От Българска социалистическа партия призоват Божанков да напусне Народното събрание и да освободи мястото за идващия в листата

" Всеки депутат е задължен да извършва решенията на управлението и Общото заседание. Може да показва противоречие на Общото заседание, само че след взимане на решение, е задължен да го извършва ", планува Правилникът на парламентарната група. Парламентарната група може да изключи член на групата при редовно безучастие в работата на Народното събрание и на парламентарната група или при обилни нарушавания на политиката на Българска социалистическа партия и съдружното съглашение. Решението се приема с болшинство от две трети от членовете на парламентарната група.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР