Изискването да се носят маски няма да важи по време

...
Изискването да се носят маски няма да важи по време
Коментари Харесай

Падат задължителните маски в час

Изискването да се носят маски няма да важи по време на образователните часове, разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев. По-рано през днешния ден той е провел среща с основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев и на нея разискали какви ограничения да бъдат подхванати за присъственото образование през новата образователна 2020/2021 година

Училищата ще не престават да вършат стерилизация. Специалистите били песимистични за ежедневния скрининг на температурата, уточни Вълчев. При подозрения за висока температура обаче децата ще бъдат извеждани от клас.

„ Ще се търсят организационните и здравни разновидности, тъй че минимум дни да се наложи да се образоват неприсъствено възпитаници от начален стадий. Желанието ни е най-малките възпитаници да прекарат най-много време в действителната класна стая. ”, сподели Вълчев. Той добави, че ще бъдат предоставени няколко разновидността, само че те няма бъдат наложителни, тъй като не могат да се приложат на всички места. Един от тях е разделянето на класове и при съществуването на болно дете да се тества единствено неговият клас и това да става 3-4, най-много 5 дни. Според Вълчев това може да стане с изработката на гъвкава образователна стратегия. Проблемът в учебните заведения е, че мъчно могат да се разделят класовете отвън стаите, тъй като там се срещат в стола, тоалетната, коридорите.

„ Училищата е би трябвало да имат проект за подготвеност и организация на работа за превключване при потребност за малко за електронно образование било то и за къс интервал са 3, 5 или 7 образователни дни. ”, изясни Вълчев. Колко да бъдат дните ще се взема решение за всеки съответен случай по преценка на епидемиолозите. Това ще се случва по отношение на средата на контакт на заболелите деца. Специалистите ще вземат решение кои възпитаници и учители да се тестват. „ Ще се опитаме дните, в които да се превключва в отдалечено образование, да са минимални. ”, сподели просветителният министър.

Той уточни, че при повишение на заболеваемостта при настъпването на сезонните грипове в грипна почивка ще излизат обособени учебни заведения, региони и общини или области, както в било и до момента. „ Ще имаме режим на подготвеност за превключване на режим на електронна среда ”, уточни той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР